Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.02.2021 10:25

Vo Veľkých Levároch spustili rekonštrukciu vodovodu za 3,1 milióna eur


Snímka zdroj: (tasr).


V obci Veľké Leváre v okrese Malacky v stredu spustila Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) rekonštrukciu vodovodu za viac ako 3,1 milióna eur.


Rekonštrukciou viac ako piatich kilometrov vodovodu sa má odstrániť problém s tlakom vody pre viac ako 550 domácností. „Zreálnenie cien vodného a stočného v minulom roku nám umožnilo spustiť viacero projektov, ktoré sa dlhé roky odkladali, aj keď z technického pohľadu sú nevyhnutné,” povedal generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš.

Rekonštrukcia vodovodu v obci bola podľa vodární nevyhnutná. Pôvodné vodovodné potrubie je zo 70. rokov minulého storočia a vplyvom zanášania sa jeho kapacita znížila až o 60 percent. „Dnešné prietoky v pôvodne desaťcentimetrových potrubiach niekde nedosahujú ani len štyri centimetre, čo má, samozrejme, vplyv na tlak vody v potrubiach a komfort zákazníkov,” spresnila BVS. Predovšetkým v odberných špičkách sa, ako tvrdí, stávalo, že tlak vody v potrubí nebol dostatočný a ľudia nemali plynulo tečúcu vodu podľa svojej potreby.

BVS preto zrekonštruuje viac ako päť kilometrov rozvodov v obci a nefunkčné potrubia vymení za nové liatinové rozvody typu DN 150 a DN 100. Počas výmeny vodovodov sa budú jednotlivé opravované úseky premosťovať dočasným potrubím, teda zákazníci by nemali ostať dlhšie bez dodávok pitnej vody. Kompletná výmena rozvodov by mala byť ukončená do augusta 2023. Vodárne však deklarujú, že robia všetko pre to, aby bola stavba dokončená do konca budúceho roka. Po ukončení rekonštrukcie bude na nový vodovod pripojených približne 550 odberných miest, ktoré majú mať garantovaný dostatočný tlak vody.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2021
Detská železnica v Košiciach prejde obnovou
Na historickej úzkorozchodnej železničke v Košiciach by mali pribudnúť nové vozne. V rámci cezhraničného projektu plánujú tiež rozsiahlejšiu opravu trate či kotla najstaršej prevádzkyschopnej úzkorozchodnej parnej lokomotívy U36 003.
viac
12.05.2021
Detva chce s obnovou ciest na Námestí mieru začať koncom mesiaca
Mesto Detva plánuje začať s rekonštrukciou ciest a chodníkov na sídlisku Námestie mieru na konci mája. Uviedol to hovorca mesta Milan Suja.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %