Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.03.2023 10:35

Z obecnej budovy odchádza obchod, samospráva ju chce zrekonštruovať


Na snímke z 14. marca 2023 obecný úrad v obci Kozelník. Snímka zdroj: (tasr).


Na komunitný objekt, ktorý by zastrešoval všetky aktivity obce, chcú v Kozelníku v okrese Banská Štiavnica premeniť obecnú budovu, v ktorej sa nachádza aj kultúrny dom.


Predajňa potravín, ktorú tam doteraz prevádzkovala obchodná spoločnosť, totiž o niekoľko týždňov končí a budova tak ostane opustená. Uviedla to starostka Soňa Pallayová.

"Ten objekt bol postavený pred 40 rokmi. Doteraz sa tam zrealizovali len menšie opravy a vymenili sa okná. Vidieť, že budova by už potrebovala väčšiu rekonštrukciu," povedala starostka.

Podľa nej treba v prvom rade objekt zatepliť, obnoviť strechu a zrealizovať rekonštrukčné práce v interiéri. "Musíme vedieť, či budeme schopní predajňu od obchodu odkúpiť. Ak áno, musíme potom riešiť náplň pre celý objekt komplexne," pripomenula.

Kozelník bol dlhé roky známy tým, že pre jeho polohu medzi dvomi kopcami sa mu ako jednej z mála obcí na Slovensku nedostávalo mobilného signálu. Jeden z operátorov tam až v roku 2015, po petícii občanov, nainštaloval anténny zosilňovač, ktorý umožnil aspoň sčasti vykryť signálom toto skryté miesto. Druhý operátor podľa starostky nedávno sľúbil, že tento rok ešte vylepší optické pripojenie na sieť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2021
V Babinej rekonštruujú obecný úrad z vlastných zdrojov
V obci Babiná v okrese Zvolen začali s obnovou budovy obecného úradu a kultúrneho domu. Prestavba, prístavba a nadstavba obecnej budovy prinesie občanom lepšie služby, sústredené na jednom mieste.
viac
10.03.2023
Obec chce obnoviť úrad a kultúrny dom, majú už takmer 60 rokov
V obci Domaníky v okrese Krupina by chceli v dohľadnej dobe obnoviť obecný úrad a kultúrny dom zo 60. rokov uplynulého storočia. Oba tvoria jeden celok.
viac
13.03.2023
Hontianske Moravce chcú obnoviť obecný úrad, postavený bol ešte po vojne
V Hontianskych Moravciach v okrese Krupina chcú obnoviť obecný úrad. Na objekte, postavenom krátko po druhej svetovej vojne, nebola doteraz realizovaná masívnejšia rekonštrukcia. Uviedol to starosta Dalibor Tesársky.
viac
07.07.2023
Mestskí poslanci schválili zámer rekonštrukcie župného domu
Mestskí poslanci vo Vrábľoch v okrese Nitra schválili zámer rekonštrukcie budovy župného domu. Mesto Vráble reaguje na výzvu Ministerstva dopravy SR z roku 2022 a dalo vypracovať štúdiu, ktorá bude podkladom pre projektovú dokumentáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %