Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
26.04.2024 04:05

Aplikácia pomôže rodičom najmenších detí a ponúkne overené odborné informácie


Ilustračný obrázok


UNICEF, Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti a občianske združenie Pediatri deťom predstavujú Bebbo.


Mobilnú aplikáciu pre rodičov detí od 0 do 6 rokov, pomocou ktorej môžu sledovať a podporovať vývin svojho dieťaťa, monitorovať jeho rast, zaznamenávať preventívne prehliadky a očkovania a pritom získavať cenné rady a odporúčania. Aplikácia je dostupná v 15 krajinách sveta a bola stiahnutá viac ako miliónkrát. Je k dispozícii zadarmo, neobsahuje reklamy a dá sa stiahnuť na App Store a Google Play.

Aby bolo o deti na Slovensku postarané čo najlepšie Aplikácia prichádza v čase, keď počet pediatrov na Slovensku klesá a ich priemerný vek je 59 rokov.

Odborná spoločnosť primárnych pediatrov opakovane upozorňuje, aké dôležité je zachovať dostupnosť všestrannej starostlivosti o deti. Neúnavne navrhuje systémové riešenia, ale tvorí aj tie čiastkové, na ktoré má priamy dosah.

Viac informácií nájdete TU.

 

Autor: (Zdroj: RUVZ.sk, ZMOS.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2020
NÚDCH poskytuje psychologickú podporu pre rodičov, ktorí sú doma s deťmi
V aktuálnej situácii týkajúcej sa pandémie nového koronavírusu a núdzového stavu Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) poskytuje psychologickú pomoc nielen pre svojich zdravotníkov, ale aj pre rodičov, ktorí trávia doma čas so svojimi deťmi.
viac
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
01.02.2021
Pomocná ruka pre rodiny s deťmi
Parlament v piatok schválil vládny návrh zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, ktorý okrem iného zmierňujeme podmienky pre uplatnenie daňového bonusu na vyživované dieťa.
viac
08.02.2021
Organizácia Zdravé regióny ponúka pomoc v MRK
V súvislosti s avizovaným návratom detí do škôl, ako aj povinnosťou testovania sa zriaďovatelia a riaditelia škôl, ktoré navštevujú títo žiaci, môžu obrátiť na koordinátorov štátnej príspevkovej organizácie Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %