Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
27.10.2022 10:35

Cyklotrasu z Hričovskej priehrady do Kotešovej dokončili


Ilustračná snímka: (tasr).


Budovanie cyklotrasy z priehradného múru Hričovskej priehrady do obce Kotešová v okrese Žilina v utorok ukončili. Stavba sedemkilometrového úseku Vážskej cyklotrasy je financovaná z operačného programu IROP v sume 1,047 milióna eur s DPH.


Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Cyklotrasu začali stavať vo februári tohto roka a vedie mimo zóny automobilovej dopravy. V ďalšom úseku Hričovská priehrada – Považský Chlmec v dĺžke zhruba tri kilometre vedie po existujúcich komunikáciách a je dočasne riešená dopravným značením, doplnil vedúci oddelenia cyklodopravy a dopravných stavieb odboru dopravy Úradu ŽSK Peter Mráz.

V Žiline - Považskom Chlmci sa cyklotrasa napája na ďalšiu etapu Vážskej cyklotrasy. "Úsek Považský Chlmec – Žilina, ktorého súčasťou je aj stavba cyklomostu v dĺžke 180 metrov ponad Váh, sa začne realizovať koncom októbra, respektíve začiatkom novembra 2022. V smere od Kotešovej na Bytču sa cyklotrasa napája na ďalšie pripravované úseky Vážskej cyklotrasy Kotešová – Bytča – hranica ŽSK a Trenčianskeho samosprávneho kraja," dodala Lacová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2021
Na Slanickom ostrove umenia otvorili 48. letnú turistickú sezónu
Oravská galéria ponúka vyhliadkovú plavbu po Oravskej priehrade spojenú s prehliadkou expozícií tradičného ľudového umenia na Slanickom ostrove umenia.
viac
17.12.2021
ŽSK využil z poľsko-slovenskej spolupráce Interreg takmer 14 miliónov eur
Žilinský samosprávny kraj úspešne ukončuje ďalšie programové obdobie programu cezhraničnej spolupráce medzi Poľskom a Slovenskom.
viac
07.04.2022
ŽSK spustil výstavbu cyklotrasy z Hričovskej priehrady do obce Kotešová
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v stredu spustil výstavbu sedemkilometrového úseku cyklotrasy z priehradného múru Hričovskej priehrady do obce Kotešová v okrese Žilina.
viac
29.10.2022
Cyklotrasa Kotešová – Hričovská priehrada je dokončená
Stavba Vážskej cyklotrasy Kotešová – Považský Chlmec napreduje. Jeden z úsekov Kotešová – Hričovská priehrada v dĺžke približne 7 km bol v utorok (25. 10. 2022) stavebne ukončený.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %