Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
05.04.2022 04:15

Martin investuje do rekonštrukcie chodníkov a ciest 2,4 milióna eur


Ilustračná snímka.


Rekonštrukcie chodníkov a ciest v správe mesta Martin oficiálne spustili v pondelok v mestskej časti Záturčie. Podľa primátora Jána Danka mesto preinvestuje 2,4 milióna eur z vlastných prostriedkov.


Doplnil, že vysúťažená cena za štvorcový meter rekonštrukcie je menej ako 15 eur. "Z mestskej časti Záturčie sa postupne pôjde po jednotlivých mestských častiach. Tak, aby sa chodníky a cesty dokončili podľa harmonogramu. Dohodli sme sa, že chodníky a cesty sa budú musieť upraviť komplexne. To znamená, ak sa bude robiť chodník, musí sa urobiť s podložím. A rovnako aj na cestách, ak podložie nebude v poriadku, tak sa bude musieť vymeniť," povedal primátor.

V mestskej časti Záturčie sa zrekonštruujú tri vnútrobloky. "V nich sa budú robiť chodníky. Pôvodne boli betónové, teraz ich ideme asfaltovať. Je to okolo 400 metrov nových chodníkov a celková suma je 140 000 eur. Predpokladám, že približne za šesť týždňov by mali byť práce v Záturčí hotové," uviedol predseda výboru mestskej časti Martin-Záturčie Tomáš Zanovit.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
V Handlovej finišujú s rekonštrukciou komunikácií
V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.
viac
14.10.2020
Mesto Svidník pokračuje v rekonštrukcii miestnych komunikácií a chodníkov
Mesto Svidník začalo ďalšiu fázu rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov. Celkovo preinvestuje viac ako 117 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
18.02.2022
Levoča si na obnovu ciest a chodníkov vezme úver vo výške 1,18 milióna eur
Špitálsku ulicu v Levoči mesto zrekonštruuje z úverových zdrojov, poslanci na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva odsúhlasili aj obnovu ďalších úsekov.
viac
01.03.2022
Na území mesta zrekonštruujú do leta 16 km ciest a 7 km chodníkov
Banskú Bystricu čaká v najbližších mesiacoch najväčšia rekonštrukcia dopravnej infraštruktúry za posledné desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %