Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
10.06.2023 09:30

Radnica chce zabojovať za zachovanie pohotovosti v meste


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.


Ako upozornil, návrh na zrušenie pohotovosti v Šali pochádza z Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré plánuje ukončiť jej činnosť v priebehu roka 2024. "Organizátorom, čiže tým, kto zabezpečuje a financuje pohotovosť v Šali, je Nitriansky samosprávny kraj (NSK). Krajský lekár sa približne pred dvoma mesiacmi stretol v Šali s lekármi a rokoval s nimi o možnostiach fungovania pohotovosti pre deti a dorast a tiež pre dospelých. Vtedy dospeli k dohode, že pohotovosť udržia pri živote a lekári sa na deľbe služieb spravodlivo dohodnú," pripomenul primátor.

Belický sa už stretol aj s predsedom NSK Branislavom Becíkom. "Predseda kraja zatiaľ nemal informácie z oficiálneho zdroja. Každopádne mi prisľúbil, že sa zasadí o to, aby práve v našom okrese zostala pohotovosť zachovaná. My nebudeme odovzdane čakať na svoj osud a v najbližších dňoch plánujeme spustiť petíciu, v ktorej budeme požadovať zachovanie ambulantnej pohotovostnej služby v meste Šaľa," dodal Belický.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2019
Vznikla petícia za zrušenie jedného volebného obvodu pre voľby do NRSR
Slovensko potrebuje toľko volebných obvodov, koľko má krajov. Zmenu možno priniesť len z regiónov a ľuďmi, ktorí majú skúsenosti s komunálnou politikou a občianskou angažovanosťou.
viac
14.04.2022
Samospráva spustila petíciu za zachovanie hlavnej železničnej stanice
Mesto Fiľakovo z iniciatívy primátora Attilu Agócsa spustilo petíciu za zachovanie hlavnej železničnej stanice. Podľa samosprávy sa s ňou v rámci návrhu cestovného poriadku pre vlakovú dopravu v budúcnosti nepočíta ako s nástupnou a výstupnou stanicou pre rýchliky.
viac
20.10.2023
Petíciu proti zrušeniu detskej pohotovosti v Šali podpísalo vyše 4700 ľudí
Mesto Šaľa odovzdalo ministerstvu zdravotníctva petíciu proti zrušeniu šalianskej detskej pohotovosti. Ako uviedla radnica, petičné hárky podpísalo 4736 ľudí.
viac
03.04.2024
Pohotovosť pre deti a dorast v Dubnici zrušili, ošetria ich v Trenčíne
V Dubnici nad Váhom zrušili k 1. aprílu prevádzku ambulancie pohotovostnej služby pre deti a dorast. Pacientov ošetria vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín. Informovala o tom FN Trenčín na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %