Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
12.02.2020 11:35

V Prievidzi začali s rekonštrukciou špecializovaného zariadenia pre autistov


Snímka zdroj: (tsk.sk).


Na budove, v ktorej bude Centrom sociálnych služieb DOMINO v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti župy poskytovaný nový druh sociálnej služby, aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce, ukončené by mali byť v lete 2020.


V rámci rekonštrukcie budovy sa zmodernizuje interiér aj exteriér. Interiér budovy bude riešený bezbariérovo, vytvoria sa menšie miestnosti pre budúcich prijímateľov sociálnej služby s pervazívnymi vývinovými poruchami, čo si vyžiada búranie priečok a vybudovanie nových. V rámci stavebných prác realizuje úprava toaliet a kúpeľne, ktoré budú vyhovovať zdravotne znevýhodneným prijímateľom sociálnej služby.

„Pred budovou vzniknú parkovacie miesta pre návštevníkov zariadenia a zamestnancov, ale i nové oplotenie vrátane posuvnej oceľovej brány. Bezbariérovosť do objektu bude zabezpečená s pomocou schodolezu,“ uviedla Beáta Tichá, poverená riadením Odboru investícií, životného prostredia a vnútornej prevádzky Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Okrem toho bude budova špecializovaného zariadenia, v ktorej bude poskytovaná ambulantná forma sociálnej služby, zateplená minerálnou vlnou a strešná konštrukcia strešným polystyrénom.     

Služba je určená pre fyzické osoby po ukončení povinnej školskej dochádzky, poskytovať ju budú vyškolení zamestnanci. „Ukončenie prác je naplánované v lete 2020. V prípade, ak bude uvedený termín dodržaný, prijímateľov sociálnej služby privítame v nových priestoroch v septembri,“ dodala riaditeľka CSS DOMINO v Prievidzi Iveta Lauková. Podľa nej bude prínos nového druhu sociálnej služby spočívať najmä v socializácii a rozvoji komunikácie jej prijímateľov, keďže ide o oblasti, ktoré sú pre mnohých autistov problémovými.

Autor: (tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
V obci Nitrianske Pravno pribudlo centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostali ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli vybudovali centrálne detské ihrisko, do prevádzky ho obec spustila koncom mája.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
14.09.2020
Púchovskí gymnazisti sa vzdelávajú aj v novej hvezdárni na streche školy
Študenti krajského Gymnázia v Púchove sa tajom astrofyziky budú priúčať v novovybudovanej hvezdárni v podkrovných priestoroch školy. Vznikla vďaka spolupráci s českým Gymnáziom Valašské Klobouky, s Hvezdárňou a planetáriom M. R. Štefánika v Hlohovci a Slezkou univerzitou v Opave.
viac
04.11.2021
Mesto Prievidza získalo podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby
Mesto Prievidza získalo ďalšiu podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby. Z nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške takmer 490 000 eur zabezpečí pomoc nasledujúce mesiace 50 klientom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %