Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.03.2021 11:05

500 dní do EYOF 2022: Začína sa nábor dobrovoľníkov


Mobilizačný plagát


Úspech veľkých športových podujatí vrátane olympijských hier často závisí od dobrovoľníkov, ktorí sú ich najviditeľnejšou súčasťou. Inak to nebude ani na Európskom olympijskom festivale mládeže 2022 Banská Bystrica.


Päťsto dní pred začiatkom najväčšej multišportovej akcie v histórii Slovenska sa začína nábor dobrovoľníkov pod sloganom „Nezmeškaj príležitosť! Zaži atmosféru jedinečného podujatia!“

Bez dobrovoľníkov je usporiadanie veľkých športových podujatí nemysliteľné. Stovky ľudí rôzneho veku dotvárajú atmosféru olympijských hier, majstrovstiev sveta či Svetových pohárov. Dobrovoľníci budú tvárou XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), ktorý sa v Banskej Bystrici uskutoční od 24. do 30. júla 2022. Ich nábor sa začal 11. marca. Práve v tento deň zostávalo do začiatku XVI. letného EYOF len 500 dní.

Veľkosti veľkej športovej akcie, na ktorej sa predstaví 3600 účastníkov z päťdesiatich európskych krajín, zodpovedá aj veľkosť realizačného tímu. O hladký priebeh podujatia s jedenástimi športami v programe sa postarajú okrem organizátorov aj stovky dobrovoľníkov. Hlásiť sa môžu už teraz prostredníctvom webovej stránky www.eyof2022.com/dobrovolnici.

„Záujemcom ponúkame šancu prežiť zaujímavé letné dni v Banskej Bystrici. Zažijú atmosféru veľkej športovej akcie, pozrú sa do jej zákulisia, získajú cenné skúsenosti. Vytvárame priestor na nové priateľstvá, dávame možnosť stretnúť sa so skvelými ľuďmi i vidieť naživo budúcich olympijských víťazov,“ povedal výkonný riaditeľ EYOF 2022 Banská Bystrica Peter Hamaj.

Členom dobrovoľníckeho tímu môžu byť žiaci stredných škôl, študenti vysokých škôl, členovia športových klubov, dôchodcovia i športoví fanúšikovia a nadšenci, ktorí sa chcú podieľať na organizácii veľkej akcie pre mladých ľudí z celej Európy. Minimálny vek dobrovoľníka je 16 rokov. Horná veková hranica nie je stanovená. Skúsenosti s dobrovoľníctvom sú vítané, rovnako aj znalosť svetového jazyka. S pomocou dobrovoľníkov sa počíta pri zabezpečení priebehu súťaží, nebudú chýbať v ubytovniach športovcov, tlačových centrách, poskytnú servis pre divákov pri vstupoch, na parkoviskách, tribúnach i v informačných centrách. Asistovať budú pri slávnostných ceremoniáloch i dopingových kontrolách.

Keďže EYOF má regionálny rozmer, okrem Banskej Bystrice budú dobrovoľníci pomáhať aj na športoviskách vo Zvolene, v Detve, Badíne a Slovenskej Ľupči.

„Boli by sme radi, aby sa nám už krátko po spustení registrácie prihlásilo čo najviac dobrovoľníkov. Akonáhle to situácia umožní a pandemická situácia sa výrazne zlepší, pre náš dobrovoľnícky tím pripravujeme už v roku 2021 viaceré zaujímavé podujatia, na ktorých ponúkneme našim kolegom spoznať sa i dobre sa zabaviť,“ prezradil Peter Hamaj.

(www.banskabystrica.sk)

Autor: Peter PAŠUTH, Organising Committee


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
V roku 2021 zorganizuje mesto Európsky olympijský festival mládeže
Košice sa oficiálne stali dejiskom letnej verzie Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v roku 2021.
viac
10.11.2021
RÚVZ BB sa zapája do Európskeho týždňa boja proti drogám
V roku 1998 v Grécku Európska komisia prvýkrát vyhlásila Európsky týždeň boja proti drogám, ktorý si každoročne pripomínajú všetky členské štáty EÚ. Aj preto sa vždy 3. novembrový týždeň nesie v duchu boja proti drogám.
viac
16.07.2022
Pre EYOF niektoré športoviská pre verejnosť zatvoria
Pre júlový Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) Banská Bystrica 2022 budú niektoré banskobystrické športoviská pre verejnosť zatvorené. TASR o tom informovala Zdenka Marhefková z mediálneho tímu festivalu s tým, že to bude niekoľko dní pred začiatkom a aj počas trvania podujatia.
viac
25.05.2023
V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %