Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.04.2017 09:00

SCS ponúka pomoc mestám a obciam


Slovenská cestná spoločnosť


Rýchly vedecko-technický rozvoj neobchádza ani oblasť cestného staviteľstva a cestného hospodárstva. Aj pre správcov miestnych komunikácií je čoraz náročnejšie sledovať napr. všetky nové materiály, technológie, postupy a metodiky na vykonávanie opráv a údržby komunikácií.


SCS je najvýznamnejšie stavovské združenie pôsobiace už viac ako 25 rokov v oblasti cestného staviteľstva a cestného hospodárstva na Slovensku, ktoré, okrem iných svojich činností, sa aktívne podieľa najmä na rozširovaní a prehlbovaní odborných teoretických a praktických poznatkov a na riešení aktuálnych odborných problémov.

V rámci Informačných a konzultačných dní sa účastníci dozvedia najnovšie informácie a získajú praktické rady z oblasti uplatnenia nových technológií na údržbu a opravy cestných vozoviek, o rozhodovacích procesoch pri hospodárení s cestami a mostami, vykonávaní zimnej údržby a pod. Podujatie ponúka pracovníkom samosprávy, stavebných úradov, starostom a primátorom – okrem prednášok a informácií – aj priestor na individuálne konzultácie a riešenie konkrétnych odborných problémov s významnými odborníkmi pôsobiacimi v oblasti správy cestných komunikácií, výskume a odbornom vzdelávaní.

Informačné a konzultačné dni sa uskutočnia vo vybraných mestách vo všetkých regiónoch Slovenska, a to v snahe čo najviac sa priblížiť záujemcom o účasť na tomto podujatí...

 Viac v Obecných novinách č. 13-14/2017 na str. 3

Autor: (scs)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
Monopol na dobro neexistuje, podporovať treba každú ušľachtilú aktivitu
Svoje miesto má medzi nimi aj pomoc sociálne odkázaným prostredníctvom komfortného prístupu k potravinám. Z tohto pohľadu je namieste podpora sociálnych výdajní potravín.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
11.04.2020
ZMOS vyrokoval bezplatný systém pre samosprávy
V aktuálnom období je nesmierne dôležitá komunikácia, ktorá sa stále viac presúva z osobných stretnutí a rokovaní do virtuálneho prostredia. Združenie miest a obcí Slovenska uvítalo ponuku spoločnosti Microsoft a prichádza k samosprávam s technologickými riešeniami.
viac
14.11.2023
MŽP: Taraba začal rozdeľovať pomoc z Envirofondu pre mestá a obce
Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba rozhodol o podpore 21 projektov samospráv za vyše 1,5 milióna eur, ktoré pomôžu mestám a obciam skvalitniť život ľudí na vidieku. Rovnako tak zlepšia ochranu a starostlivosť o životné prostredie a podporia udržateľný rozvoj samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %