Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
29.09.2018 09:55

Agrofilm začína 1. októbra 2018 a bude plný chutí a filmových zážitkov


Ilustračný výrez pozvánky.


34. ročník Medzinárodného filmového festivalu Agrofilm je opäť sviatkom pre poľnohospodárov, drobných farmárov, výskumníkov, potravinárov a samozrejme filmárov.


Približuje divákom prístupnou formou špecifické témy poľnohospodárstva, potravinárstva, ochrany prírodných zdrojov a života na vidieku. Organizátor festivalu Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Nitra – Výskumný ústav živočíšnej výroby v Lužiankach pripravil pre verejnosť aj odborné publikum zaujímavé filmové projekcie a bohatý sprievodný program.

Ambasádorom festivalu je opäť naša športová osobnosť Matej Tóth, ktorý považuje kvalitné potraviny za základ zdravia.

Festival sa začína slávnostným otváracím ceremoniálom v pondelok 1.10.2018 o 10.00 hodine v Kongresovej sále NPPC v Lužiankach pri Nitre.

Na Agrofilm 2018 bolo prihlásených 91 filmov, z  24 krajín, medzi nimi aj z  USA, Austrálie, Veľkej Británie, Ruska, Kirgizska, Iránu, Nepálu, Konga či Mongolska. Medzinárodná porota Agrofilmu už 8.9.2018 hodnotila a oceňovala z výberu 30-tich filmov zaradených do hlavnej súťaže. Mnohé ocenené filmy budú premietané počas festivalového týždňa v slovenskom znení, ale aj vo verejnoprávnej RTVS. Víťazi budú slávnostne ocenení v piatok 5.10.2018 o 10.00 hod. v kinosále Multikine Mlyny Cinemas v Nitre.

Tak ako minulé roky bude súčasťou festivalu interaktívne Diskusné fórum spojené s premietaním filmov na tému Farmárske potraviny na slovenský stôl. Uskutoční sa 3.10.2018 v Kongresovom centre NPPC – VÚŽV v Lužiankach. Odborné vystúpenia a diskusia budú spojené s ochutnávkou domácich poctivých potravín a v závere ako tradične nebude chýbať v galérii NPPC vernisáž výstavy obrazov tentoraz výtvarníčky Marty Horníkovej.

Aj tento ročník bude viac ako 100 filmových projekcii na 9-tich miestach a to v NPPC – VÚŽV v Lužiankach, na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Technickej univerzita Zvolen, Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach, Univerzite Komenského v Bratislave, Synagóge v Brezne a samozrejme v Multikine Mlyny Cinemas v Nitre.

Srdečne Vás pozývame do kina a na všetky podujatia a želáme veľa zážitkov. Vstup je voľný.

Programy premietania filmov sú dostupné na webovej stránke www.agrofilm.sk.

Autor: (agrofilm)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.09.2016
Charitatívnu Rallye Krištáľové krídlo podporí aj zlatý olympionik Matej Tóth
V Záhorskej Bystrici odštartuje v nedeľu 18. septembra charitatívna akcia Rallye Krištáľové krídlo s Matadorom. Účasť potvrdil rekordný počet umelcov, športovcov a ďalších známych ľudí.
viac
27.09.2019
Agrofilm dozrel a opäť prináša bohatú úrodu
Medzinárodný filmový festival Agrofilm slávnostne otvoria v pondelok 30. septembra 2019 o 10,00 hod. na pôde jeho organizátora NPPC v Lužiankach.
viac
18.10.2023
Akadémia Mateja Tótha sa rozšírila do materských a základných škôl v Topoľčanoch
Pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany bude počas celého školského roka 2023/24 k dispozícii Športová akadémia Mateja Tótha.
viac
20.12.2023
Olympijský víťaz Matej Tóth ocenil spoluprácu so ZMOS
O2 Športová akadémia Mateja Tótha pripravila vzdelávaciu konferenciu Moderná a zdravá škola, na otvorení ktorej sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %