Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.10.2021 04:05

Agrorezort podáva pomocnú ruku samosprávam


Ilustračný plagát


Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) ponúka pomocnú ruku samosprávam na Slovensku v prípade, že identifikujú výskyt diviačej zveri vo svojich intravilánoch.


Na základe príkazu Hlavného veterinárneho lekára SR prof. Jozefa Bíreša a v zmysle zákona o poľovníctve nie je možný lov diviačej zveri v intravilánoch miest a obcí v súčinnosti s poľovníckou obcou. MPRV SR preto mimoriadne zriadilo e-mailovú adresu, na ktorú môžu predstavitelia samospráv zasielať informáciu o takomto výskyte a zároveň žiadosť o intervenciu zo strany veterinárnych lekárov SR.

Na základe posúdenia na mieste, ktoré vykonajú zástupcovia RVPS a poľovníci navrhnú odchyt zveri do klietok, pretože zbraň by sa mala používať v intravilánoch miest a obcí len v krajnej núdzi alebo imobilizáciu diviakov, ktorá je účinná hlavne v prípade, ak ide o výskyt malého počtu zveri. Imobilizáciu zveri zabezpečuje veterinárny lekár.

Adresa, na ktorú je možné nahlasovať uvedené prípady výskytu diviačej zveri je sekretariat-UR@svps.sk Je to predovšetkým z dôvodu účinnej eradikácie ochorenia AMO, ako aj zvýšenej bezpečnosti a komfortu obyvateľov miest a obcí. Zastavme spoločne šírenie afrického moru ošípaných. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2020
Partizánske zvýšilo príspevok na obedy pre dôchodcov
Samospráva Partizánskeho zvýšila príspevok na stravovanie pre seniorov. Úpravou prešli i jednorazová dávka a príspevok na mimoriadne výdavky.
viac
09.04.2020
Spoločnosť pomáha samosprávam v boji s vírusom COVID-19 v oblasti odpadov
Spoločnosť JRK Slovensko pripravila pre samosprávy bezplatný komunikačný balíček, vďaka ktorému môžu svojich občanov rôznymi formami informovať o tom, ako predchádzať vzniku odpadu.
viac
18.08.2020
Návratná finančná výpomoc
Ministerstvo financií Slovenskej republiky predkladá na rokovanie vlády Slovenskej republiky materiál „Návrh na poskytnutie návratných finančných výpomocí obciam a vyšším územným celkom na kompenzáciu výpadku dane z príjmov fyzických osôb v roku 2020“.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %