Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.11.2017 01:40

Aj tento rok prichádza tradičná vianočná výstava


V priestoroch foyer ŽSK predstaví jedinečné stánky s ručne vytvorenými výrobkami 26 vystavovateľov v pôsobnosti Žilinskej župy a poľský hosť - Dom pomoci Společnej Bratow Albertynow z Bulowic.


Vianočnú atmosféru prinesie od piatka 1. decembra obľúbená výstava domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji.


„Na vianočnú výstavu sa vždy tešia naši zamestnanci aj návštevníci úradu, je to už jedenásťročná tradícia, vďaka ktorej sa výrobky klientov domovov sociálnych služieb dostanú do predajných i nepredajných stánkov a prezentujú tak ich šikovnosť a nápaditosť. Dôležité je, že všetky financie, ktoré sa získajú predajom, idú späť do jednotlivých zariadení, takže nákupom pomáhame ďalšiemu rozvoju sociálnych služieb v našom kraji,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Aj tento rok sa podľa jeho slov môžu záujemcovia tešiť na jedinečné dekorácie, praktické pomôcky, vianočné ozdoby či sladkosti. „Prichádza advent, čo je príležitosť priniesť Vianoce tiež do našich domovov a zároveň podporiť dobrú vec. Minulý rok sme na vianočnej výstave vyzbierali rekordných 2150 eur. Dúfam, že tento rok sumu opäť zvýšime, preto všetkých srdečne pozývam,“ doplnil žilinský župan.

 

 

Riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK Marta Pauková priblížila, že dekorácie sú z rôznych materiálov ako papier, drevo či hlina a ich výrobou klienti strávia niekoľko týždňov. „Je to pre nich neopísateľný pocit, keď vidia, že niečo, čo sami vyrobili, sa páči iným a dokonca si to kúpia do svojich domovov. Cítia sa potom užitoční,“ dodala M. Pauková. Ako ďalej zdôraznila, na piatkovom otvorení výstavy čaká návštevníkov špeciálny program. „Budeme piecť domáce vianočné oblátky, pripravený bude tiež vianočný punč a samozrejme, príjemné koledy a sviatočná atmosféra,“ uzavrela riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK.

Vianočná výstava potrvá vo svojej predajnej forme do pondelka 18. decembra vždy počas pracovných dní od 8. do 14. hodiny, výrobky však budú vystavené až do 29. decembra.

Autor: (Lenka ZÁTEKOVÁ, hovorkyňa ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Veľkonočnú výstavu vytvorili klienti domovov sociálnych služieb
V priestoroch foyer Žilinského samosprávneho kraja začala 16. marca tradičná výstava Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb. Od 16. marca do 18. apríla ponúka 27 stánkov unikátne ručne vyrobené dekorácie s tematikou Veľkej noci.
viac
07.12.2017
Úrad PSK sa zmenil na vianočné trhovisko
Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa v stredu 6. decembra symbolicky rozsvietil vianočný stromček. Stalo sa tak v rámci tradičných vianočných trhov, ktoré sú prezentáciou zariadení poskytovateľov sociálnych služieb.
viac
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %