Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.06.2017 11:13

Aj vy môžete prispieť k sláve Pustého hradu


Dobrovoľníci budú čistiť chodník smerom na Haputku a areál Dolného hradu.


Pustý hrad je jedna z našich najdôležitejších pamiatok. Ročne ho navštívia tisíce turistov. Aj vy môžete prispieť k jeho sláve.


Každoročná dobrovoľnícka brigáda sa uskutoční už túto sobotu na Pustom hrade. Pozvaní sú okrem zamestnancov mesta a poslancov aj dobrovoľníci z celého mesta. „Budeme čistiť chodník smerom na Haputku a areál predovšetkým Dolného hradu,“ hovorí Ján Beljak zo Slovenskej akadémie vied, ktorý je už dlhé roky vedúcim výskumu na Pustom hrade.

„Ako odmenou bude všetkým zúčastneným krásny výhľad a samozrejme okrem občerstvenia aj výklad o aktuálnych výsledkoch výskumu,“ dodáva Beljak, ktorý týmto všetkých na Pustý hrad pozýva.

„Pustý hrad v sezóne navštívi priemerne 500 turistov denne, čo je naozaj pekné číslo,“ hovorí. Všetkých záujemcov o zapojenie sa do brigády, ktorá je napokon aj peknou spoločenskou akciou v prírode, pozývame kontaktovať priamo pána Jána Beljaka mailom na beljak@savzv.sk. Brigáda začína o ôsmej na Haputke. Pracovné náradie a rukavice budú k dispozícii.

 

Autor: (Eva JEŽOVIČOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2017
Vo Vysokých Tatrách obnovujú Tatranskú zelenú hliadku
V minulosti vo Vysokých Tatrách fungovali dobrovoľníci pod názvom Tatranská zelená hliadka (TZH). Tá zabezpečovala čistotu a poriadok vo vysokohorskom prostredí. Tatranský okrášľovací spolok (TOS) sa v spojení s bývalými členmi TZH rozhodli túto hliadku opäť obnoviť.
viac
16.09.2020
V kraji bude opäť Gruntovačka, upratovať môže každý
V Banskobystrickom kraji bude už po piaty raz akcia s názvom Gruntovačka. V dňoch 18. a 19. septembra sa uskutoční tak, ako tento projekt od začiatku nastavili.
viac
14.04.2021
Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov
Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.
viac
26.09.2022
Dobrovoľníci vyniesli z TANAP-u stovky kíl odpadu, je ho čoraz menej
Stovky kilogramov odpadu sa podarilo vyzbierať dobrovoľníkom v Tatranskom národnom parku (TANAP-u) počas uplynulej akcie Čisté hory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %