Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
18.10.2023 12:05

Akadémia Mateja Tótha sa rozšírila do materských a základných škôl v Topoľčanoch


Ilustračná snímka


Pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany bude počas celého školského roka 2023/24 k dispozícii Športová akadémia Mateja Tótha.


Akadémia je program, ktorý učí deti systematicky a správne športovať, mať z pohybu radosť, ktorá pretrvá do dospelosti. Deti sa pripravujú na športové výkony, učia sa správne vykonávať pohyb hravou a zábavnou formou.

Tréningy v akadémii prebiehajú počas celého školského roka. V septembri absolvovali vybraní zamestnanci materských a základných škôl odborné školenie. V materských školách prebiehajú tréningy raz týždenne po 45 minút a v základných školách dvakrát týždenne po 60 minút. Výnimočnosť tejto pohybovej prípravy spočíva v zapojení vývojovej kineziológie. Prostredníctvom nej sa v tréningu uplatňujú cvičenia, ktoré pomáhajú deťom kompenzovať nesprávne pohybové vzory súvisiace so sedením v škole alebo pri počítači. Okrem toho zahŕňa program aj psychologickú prípravu, pozostávajúcu s relaxácie, koncentrácie a vizualizácie.

Športová akadémia Mateja Tótha prebiehala aj v predchádzajúcom školskom roku v ZŠ s MŠ Gogoľova a v materských školách Gagarinova a Ľ. Fullu, kde si získala u pedagógov, detí i rodičov vynikajúce ohlasy. „Tešíme sa, že sme tento rok mohli priniesť kvalifikovanú a systematickú športovú prípravu aj ďalším školám a škôlkam,“ hovorí primátorka mesta, JUDr. Alexandra Gieciová.

Zapojením sa do projektu zároveň získala každá škola výhody v podobe pitného režimu, športovej sady pomôcok a ďalšie benefity.

 

 

Autor: (Mesto Topoľčany, Lenka Savarová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %