Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.07.2019 08:10

Ako dobre poznáte vašu pracovnú zmluvu


Ilustračná snímka (mvsr)


Jednou z hlavných tém odboru prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR je problematika obchodovania s ľuďmi.


Aj práve preto sme sa v rámci šírenia povedomia o fenoméne nachytávania ľudí za účelom obchodovania s ľuďmi rozhodli v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR vytvoriť svieži vizuál letnej komunikačnej kampane.

Pomocou vizuálov chceme upozorňovať na možné podvodné správanie pri ponúkaní práce alebo ponuke cestovania za zážitkami. Upriamujeme sa najmä na mladých ľudí, ktorí najčastejšie cestujú na dovolenky alebo brigády do zahraničia, pretože aj zdanlivo lákavé ponuky sľubujúce nečakané zážitky sa môžu skončiť tragicky. Stáva sa tak v prípade, kedy si obete takýchto ponúk neoveria všetky skutočnosti, ktoré im (vraj) majú zabezpečiť pohodlnosť a bezpečie.

Pri pracovných ponukách je dôležité jasne poznať pracovnú zmluvu, miesto výkonu práce a ubytovania. Pri cestovaní do zahraničia za prácou je to ešte o to dôležitejšie, že sa človek ocitne v prostredí, ktoré je mu cudzie a v niektorých prípadoch nemusí ovládať reč. Dovolať sa pomoci je veľmi náročné, niekedy až nemožné. Preto, aby sa z výletu či práce nestala tragická udalosť, odporúčame byť vždy opatrní a prezieraví - aj pri hľadaní si práce nielen v zahraničí, ale aj vo vlastnej krajine.

Autor: (ts-mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2017
Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
viac
24.02.2018
Trenčiansky kraj hľadá nové formy podpory práce s deťmi a mládežou
Mladým ľuďom je potrebné vytvoriť vhodné podmienky na osobnostný rozvoj, musíme hľadať nové formy podpory práce s deťmi a mládežou. Na štvrtkovom zasadnutí Medzisektorovej pracovnej skupiny (MSPS) pre mládež Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) to povedal podpredseda TSK Jozef Božik.
viac
27.04.2019
Za 3 mesiace 27 podujatí a 196 návštev v KONEKTe pre mladých
Projekt Záruky pre mladých vo zvolenskom regióne sa blíži do svojej záverečnej časti. Zvolen je prvé a jediné mesto na Slovensku, ktoré skutočne naplnilo európsky projekt Záruk.
viac
21.05.2021
UNESCO Young Professionals Programme 2021 pre mladých ľudí
Mladí profesionáli do 32 rokov majú možnosť uchádzať sa o pracovné miesto na Sekretariáte Organizácie OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru UNESCO v Paríži.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %