Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
30.06.2022 12:35

Analýza nepreukázala znečistenie vody ani pôdy na území bývalej skládky


Ilustračná snímka: (tasr).


Na území bývalej stupavskej skládky a v jej okolí nehrozí environmentálne riziko. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Stupava na základe výsledkov analýzy znečistenia územia skládky.


"Počas vykonaného prieskumu bolo urobených osem prieskumných vrtov a dva hydrogeologické vrty, vyhodnotených bolo spolu 25 vzoriek. Nepreukázalo sa znečistenie pôdy, podzemných vôd či povrchovej vody," uviedla samospráva. Zistené mali byť lokálne znečisťujúce látky z povrchového priesaku do monitorovacích vrtov, priesaky boli sanované. "V skúmanom území tak nebolo preukázané riziko šírenia sa znečisťujúcich látok do podzemnej vody a podzemnou vodou, rovnako tak nehrozí ani kontaminácia povrchovej vody v Stupavskom potoku," zdôraznila samospráva.

Zistenia mesto doručí Slovenskej inšpekcii životného prostredia s cieľom vytvoriť komplexný obraz o stave skládky pred a po rekultivácii a tiež v súvislosti s následnou starostlivosťou a monitoringom.

Skládka ukončila prevádzku v roku 2009, mesto v súčasnosti pripravuje jej rekultiváciu a definitívne uzatvorenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
BVS bezplatne overí kvalitu vody z domácich studní
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ponúka verejnosti aj tento rok bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní. Vzorky môžu ľudia priniesť v stredu 22. marca od 8.00 do 18.00 h do laboratórií bratislavských vodární na Bojnickej ulici v Bratislave.
viac
22.02.2018
Vranovskí poslanci investície do pozemných komunikácií a centra mesta nestopli
Vranovskí poslanci investície do pozemných komunikácií a centra mesta nestopli. Na štvrtkovom rokovaní totiž po dlhej diskusii zobrali na vedomie analýzu možných dopadov a rizík na rozpočet a chod mesta v prípade, ak by muselo vracať financie na projekt Intenzifikácia separovaného zberu.
viac
04.12.2019
ZMOS predstavilo návrhy na podporu nájomného bývania
Konkrétne kroky, ako podporiť samosprávy pre výstavbu nájomných bytov, ponúka analýza, ktorú spracovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Predstavili ju v utorok na seminári v Bešeňovej. TASR o tom informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.
viac
25.04.2020
Analýza IZP: Vrchol epidémie COVID-19 sa môže posunúť
Vrchol epidémie nového koronavírusu by sa mal na Slovensku posunúť. Nakaziť ochorením COVID-19 by sa malo podstatne menej ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %