Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.07.2019 05:05

ANTIK Telecom a mesto Trebišov zavádzajú bikesharing


Ilustračná snímka: maxresdefault.jpg


Pri príležitosti tohto nového projektu sa stredu 17. júla 2019 o 13.00 h pred budovou mestského úradu uskutoční oficiálne odovzdanie bicyklov a spustenie bikesharingu v Trebišove.


Mesto bude ponúkať svojim občanom 65 zdieľaných bicyklov. Na požičanie bicykla bude potrebná mobilná aplikácia AntikCityBike, ktorá je dostupná pre Android aj iOS. Požičiavanie kolesových zariadení je spoplatnené.

 Projekt bikesharing predstavuje úplne nový druh služby na území mesta Trebišov, ktorý bude občanom poskytovať spoločnosť ANTIK Telecom. Služba ponúka možnosť zapožičať bicykel a následne ho vrátiť na ktoromkoľvek verejne dostupnom priestore, kde neprekáža premávke ani chodcom. Verejné body odporúčané na zaparkovanie bicyklov budú označené mobilnými stĺpikmi s logom spol. ANTIK Telecom, ale nie sú podmienkou odstavenia. Na využívanie tohto alternatívneho druhu dopravy bude pre občanov mesta k dispozícii 65 ks mechanických bicyklov, ktoré budú monitorované GPS bezpečnostným systémom. Zároveň je to aj ochrana pred krádežou. Vypožičať a vrátiť bicykel bude možné prostredníctvom mobilnej aplikácie AntikCityBike. Po jednoduchej registrácii v aplikácii užívateľ odomkne bicykel načítaním QR kódu na riadidlách bicykla. Po skončení jazdy je potrebné zaparkovať bicykel na akomkoľvek mieste a uzamknúť ho mechanickým potiahnutím páčky na zámku zadného kolesa. Bicykel 1x pípne a v aplikácii bude viditeľná informácia, že daný bicykel bol úspešne vrátený a pripravený pre ďalšieho záujemcu.

Poplatok za požičanie bicykla je vo forme paušálu, a to pre občasných používateľov s minútovou tarifikáciou, ale aj na celý mesiac alebo sezónu, kde je v cene hodina jazdy za deň.

Mesto určilo pre bicykle len odporúčané miesta, kde ich bude podľa potreby zhromažďovať. Sú vyznačené v aplikácii aj priamo v teréne. Požičiavanie bicyklov bude k dispozícii 7 dní v týždni.

Stanovištia (odporúčané verejné body) bicyklov v Trebišove:

- autobusová stanica,

- ostrovček na Ul. 17. novembra,

- mestský úrad,

- sídlisko JUH,

- sídlisko SEVER,

- časť mesta Paričov,

- časť mesta Milhostov,

- pri rímskokatolíckom kostole, resp. hlavnej bráne mestského parku,

- Námestie B. Romana – mestská tržnica,

- pri OC Kaufland,

- Severné námestie,

- pri mestskom kúpalisku (počas letnej sezóny).

 

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2019
Systém zdieľaných bicyklov ponúkne 120 bicyklov na 20 stanovištiach
Mesto Žilina spustí systém zdieľaných bicyklov pod značkou BikeKIA v piatok 29. marca na Námestí Andreja Hlinku. Žilinčania budú mať k dispozícii 120 bicyklov na 20 stanovištiach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.
viac
09.08.2019
Bikesharing funguje aj v Moldave nad Bodvou
Verejné požičiavanie bicyklov, tzv. bikesharing, funguje aj v Moldave nad Bodvou. K dispozícii je 25 bicyklov. Pre TASR to za mestský úrad uviedla Jana Kovácsová.
viac
17.03.2020
Na Slovensku začne vysielať spravodajský kanál Corona Virus Info TV
Na Slovensku začal v utorok testovacie vysielanie tematický spravodajsko-edukatívny TV program. Jeho hlavným cieľom je prispieť k rýchlemu šíreniu overených informácií a vzdelávania širokých vrstiev obyvateľstva v súvislosti aktuálnou hrozbou pandémie nového koronavírusu na Slovensku a vo svete.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %