Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.10.2019 08:05

Bánovce nad Bebravou: Radnica zaviedla novinky v zbere veľkoobjemového odpadu


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ


Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v uplynulom týždni s rozmiestňovaním kontajnerov na veľkoobjemový odpad. Po novom zaviedla i dve opatrenia, ktorými sleduje elimináciu odpadu, ktorý do týchto nádob nepatrí, ako i zefektívnenie zberu.


Informovalo o tom mesto v tlačovej správe.

Bánovská samospráva nebude po novom rozmiestňovať kontajnery pri  garážach a záhradkárskych osadách, a to z dôvodu nezákonnej likvidácie odpadov, ktoré do nich nepatria. "Kontajnery v týchto lokalitách neplnili účel, na ktorý boli pristavené. Nezákonnou likvidáciou odpadu a nedisciplinovaným využívaním týchto kontajnerov dochádzalo, okrem iného, k nárastu finančných nákladov," zdôvodnila radnica.

Na jeseň tohto roka mesto tiež zavádza zmenu s cieľom zefektívnenia systému zberu objemných odpadov. Veľkoobjemový kontajner už nebude pristavený na niekoľko dní v danej lokalite, ale bude umiestnený v stanovenom termíne a čase na vopred oznámenom stanovišti. "Na stanovišti zodpovedný pracovník dohliadne na to, aby obyvateľ Bánoviec nad Bebravou, ktorý sa preukáže občianskym preukazom, odovzdal výlučne objemný odpad. Zároveň dohliadne na to, aby nedochádzalo k nezákonnej likvidácii rôznych iných druhov odpadov, ktoré tam nepatria a je potrebné odovzdať ich na zbernom dvore alebo na riadenej skládke odpadov," priblížila ďalej radnica.       

Časy pristavenia kontajnerov podľa nej zohľadňujú otváracie hodiny riadenej skládky odpadov, kde je potrebné každý kontajner odviezť a odpad uložiť. "Zároveň zohľadňuje pracovnú dobu zamestnancov zmluvnej organizácie, celkovú efektivitu a financovanie vývozov. I napriek skutočnosti zníženia časov rozmiestnenia veľkých kontajnerov mesto rozšírilo otváracie hodiny na zbernom dvore, kde občania môžu svoj odpad doviezť okrem nedele šesť dní v týždni," dodala.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2019
V Bánovciach nad Bebravou pribudli nové nádoby na triedený zber odpadu
Na území Bánoviec nad Bebravou pribudlo 30 nových 1100-litrových plastových kontajnerov. Samospráva získala nádoby bezplatne a sleduje nimi zefektívnenie a rozšírenie triedeného zberu odpadu v meste.
viac
04.10.2019
V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.
viac
10.01.2020
Bánovská radnica chce vybudovať centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti
Samospráva má záujem rozšíriť zdravotnícku infraštruktúru pre obyvateľov mesta a jeho spádovú oblasť. Dosiahnuť to chce vybudovaním centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS), kde by mali pôsobiť lekári z ambulantnej sféry. Zámer chce financovať z fondov Európskej únie.
viac
10.03.2021
Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu
Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %