Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
04.10.2018 02:10

Bánovecký projekt prevencie kriminality skončil v národnom kole prvý


Ilustracia, zdro:j MV SR


Projekt zameraný na prevenciu kriminality pod názvom Poznaním k hodnotnému životu, ktorý dlhodobo realizuje mesto Bánovce nad Bebravou, získal prvé miesto v národnom kole súťaže prevencie kriminality. Postúpil tak zároveň do finále medzinárodného kola, informovalo mesto.


     V národnom kole súťaže, kde sa vyhodnocujú najlepšie projekty v oblasti prevencie kriminality, sa koncom septembra na Ministerstve vnútra SR stretli tri aktivity. Išlo o projekty Akadémie Policajného zboru v Bratislave Študenti deťom, občianskeho združenia (OZ) Tenenet Komunitné centrum Jánovce a rodina bez závislostí a Poznaním k hodnotnému životu, ktorý mesto Bánovce nad Bebravou realizuje v spolupráci s mimovládnou organizáciou OZ – spoločne proti kriminalite. Tretia skončila Akadémia Policajného zboru v Bratislave s 231 bodmi, 237 bodov a druhé miesto získalo OZ Tenenet a prvé miesto s 255 bodmi Bánovce nad Bebravou.       

"Garanciu prestíže súťaže zaručuje fakt, že národné finále predchádza medzinárodnému, na ktorom sa už vyhodnocujú najlepšie projekty z každého členského štátu Európskej únie (EÚ). Nie je však pravidlom, že každá členská krajina nominuje víťaza národného kola do medzinárodného. Dôvodom sú buď prísne kritériá alebo zameranie súťaže, ktorú každoročne vyhlasuje Európska sieť na predchádzanie trestnej činnosti (EUCPN)," uviedla bánovská samospráva.       

Vzhľadom k splneniu všetkých kritérií medzinárodnej súťaže, víťazný projekt podľa nej aktuálne postúpil do finále medzinárodného kola EÚ, kde bude súťažiť o Európsku cenu za prevenciu kriminality. "Tam už bude reprezentovať aj našu krajinu. Bez ohľadu na jeho umiestnenie, faktom už teraz je, že sa v oblasti prevencie kriminality stal oficiálne jedným z 28 najlepších projektov realizovaných v EÚ," skonštatovala.       

Projekt Poznaním k hodnotnému životu priniesol pre mesto Bánovce nad Bebravou už v roku 2016 štvrté miesto v národnej súťaži. "Na svojom konte má však, za 18 rokov jeho pôsobnosti, už tri reprezentácie SR a viacero úspechov na národnej úrovni. Z uvedeného dôvodu ho preto v roku 2015 v meste zaviedol a prevzal nad ním záštitu primátor Marián Chovanec. O tom, že jeho rozhodnutie bolo správne, svedčí okrem množstva pozitívnych ohlasov a prieskumov aj aktuálny veľký úspech projektu," dodalo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
21.11.2017
Mesto vydalo publikáciu nielen pre rodičov
Mesto Bánovce nad Bebravou vydalo v rámci projektu „Poznaním k hodnotnému životu“ ďalšiu avizovanú publikáciu. Aktuálna má názov „Rady nielen pre rodičov“.
viac
07.08.2019
Stredoveký festival priblíži históriu mesta a jeho okolia
Bánovce nad Bebravou sa na jeden deň prenesú do stredoveku. Názov festivalu Villa Ben, ktorý bude 17. augusta v mestskom parku, odkazuje na niekdajšie pomenovanie mesta a ponúkne remeslá, šermiarov či dobovú hudbu.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %