Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
22.11.2023 10:00

Banská Štiavnica oslávi 30. výročie zápisu na zoznam UNESCO


Ilustračná fotomontáž, zdroj: kamdomesta.sk


Mesto Banská Štiavnica si pripomenie 30. výročie zápisu do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. V pondelok 11. decembra chystá pre verejnosť viacero podujatí, ktorými si túto udalosť pripomenie.


Ako uvádza mesto na svojej webovej stránke, o 17.00 h sa v Evanjelickom kostole na Radničnom námestí uskutoční koncert spevokolu Štiavničan a Dodo Klimko Band.         

"Súčasťou programu bude aj uvedenie do života novej fotografickej publikácie s názvom Banská Štiavnica a okolie. Publikácia je plná fotografií štiavnických autorov a odhaľuje krásy výnimočného štiavnického regiónu a lokality svetového dedičstva UNESCO," informovala samospráva.         

V kaplnke sv. Anny v budove banskoštiavnickej radnice sprístupnia v tento deň výstavu s názvom Banská Štiavnica - 30 rokov súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Vernisáž sa uskutoční o 15.30 h. "Príďte si pripomenúť 30-ročnú púť jednej z prvých slovenských lokalít zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO," uviedol mestský úrad.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2018
O zápise Kelemantie do zoznamu UNESCO sa rozhodne na budúci rok
Rímsky vojenský tábor Kelemantia v Iži (okres Komárno) je o krok bližšie k zápisu do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.
viac
13.12.2019
Drotárstvo zapísali do svetového zoznamu UNESCO
Drotárstvo a jeho tradícia sa dostalo na reprezentatívny Zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva UNESCO. Rozhodli o tom vo štvrtok členovia Medzivládneho výboru na ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO
viac
01.12.2022
Lipicany sú 9. zápisom SR v zozname nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva
V Reprezentatívnom zozname nehmotného kultúrneho dedičstva (NKD) ľudstva bude mať Slovensko zapísaný už deviaty prvok. Spolu s ďalšími siedmimi krajinami uspelo so spoločnou nomináciou "Tradície spojené s chovom koní plemena lipican".
viac
23.09.2023
Vďaka zápisu do zoznamu UNESCO sa Spišské Podhradie podstatne zmenilo
Pod Spišským hradom si v týchto dňoch pripomínajú 30. výročie zápisu lokality do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta zhodnotil, že za tri desaťročia sa mesto vďaka tomu podstatne zmenilo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %