Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.12.2023 10:55

Bardejov chce v roku 2024 začať rekonštrukciu OÚ a zimného štadióna


Snímka zdroj: iBardejov.sk


Medzi hlavné projekty mesta Bardejov v roku 2024 patrí rekonštrukcia budovy okresného úradu (OÚ) a modernizácia zimného štadióna. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Bardejov Štefan Hij.


"Mesto Bardejov chce aj v budúcom roku pokračovať v úspešnom trende čerpania mimorozpočtových zdrojov, najmä z prostriedkov EÚ. Medzi najhlavnejšie projekty radí druhú etapu rekonštrukcie budovy OÚ. Predpokladaná hodnota projektu je približne 2,5 milióna eur, hradená z plánu obnovy. Rovnako projekt modernizácie zimného štadióna v hodnote 1,3 milióna eur, rovnako hradeného z plánu obnovy a Fondu na podporu športu," uviedol Hij a doplnil, že oba projekty sú už schválené a k realizácii pristúpia začiatkom budúceho roka.         

V štádiu posudzovania riadiacim orgánom sú podľa jeho slov ďalšie projekty, ako napríklad výstavba 23 nabíjacích elektrostaníc a budovanie vodozádržných opatrení, ako sú zelené strechy či zelené parkoviská.         

"Aj pre tieto aktivity bolo mesto Bardejov ocenené Ministerstvom životného prostredia SR ako Zdravé mesto. Začiatkom januára 2024 bude podaná nová žiadosť na budovanie siete cyklotrás v meste, hodnota projektu predstavuje viac ako 3 milióny eur. Pripravených máme aj päť revitalizačných lokalít či modernizáciu piatich škôl," povedal Hij.         

Ako doplnil, k najväčším výzvam do budúcnosti patrí rozšírenie mestského cintorína, financovanie odpadového hospodárstva mesta v súvislosti so zmenou legislatívy a príprava a budovanie záchytných parkovísk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
12.10.2018
Po ôsmich rokoch otvoria zrekonštruovaný zimný štadión
Po ôsmich rokoch otvoria v sobotu 13. októbra zrekonštruovaný zimný štadión v Kežmarku. Hovorkyňa mesta Zuzana Šlosárová informovala, že súčasťou slávnostného otvorenia hokejovej arény bude aj prvý domáci zápas miestnych hokejistov.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %