Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.06.2021 01:20

Bardejov zrealizuje vodozádržné opatrenia v hodnote takmer 400 000 eur


Snímka z kontrolného dňa. Zdroj: (ibardejov.sk).


So stavom lokalít, v ktorých budú realizované vodozádržné opatrenia, sa v utorok v rámci kontrolného dňa oboznámilo vedenie mesta Bardejov.


Podľa jeho hovorcu Štefana Hija sa projekt, na ktorý boli mestu schválené financie, týka parkovacích plôch na ulici Družstevnej a vegetačnej strechy telocvične pri športovej hale.

„V prípade parkoviska budú realizované stavebné úpravy, ktoré zabezpečia jeho celkovú rekonštrukciu a nahradenie existujúcich asfaltových pokrytí vodopriepustnou technológiou, umožňujúcou záchyt vody v podloží. Vytvorí sa pritom 72 nových parkovacích miest a pribudne aj zeleň,” uviedol Hij.

Čo sa týka zelenej strechy na telocvični pri športovej hale, pôjde podľa jeho slov o výmenu existujúcich vrstiev strechy za nové, slúžiace na zadržiavanie dažďových vôd a spomalenie ich odtoku.

„Tým sa opäť o krok posunieme k cieľu komplexnejšej rekonštrukcie areálu haly a dotvoreniu uceleného komplexu,” doplnil Hij.

Hodnota projektu je podľa Hija takmer 400 000 eur. Viac ako 342 000 eur získala radnica z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Zvyšok dofinancuje z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Mesto dokončilo rekonštrukciu dvoch medziblokových priestorov
Mesto Bardejov ukončilo v uplynulých dňoch dva projekty rekonštrukcie dvoch medziblokových priestorov na sídlisku Vinbarg a Obrancov mieru.
viac
21.06.2021
Na vodozádržné opatrenia je z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur
V najbližších šiestich rokoch je na vodozádržné opatrenia z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur. Opatrenia sa však musia robiť koordinovane, v súlade so zákonom a s riadnou kontrolou vodných stavieb. Uviedlo to tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
26.07.2021
Výzva na finančnú pomoc: Klíma nás spája
Aj toto leto sme konfrontovaní s tým, ako veľmi nás doháňa klimatická kríza. Obrovské horúčavy, potom strašné dažde, záplavy s tragickými dôsledkami... Niekedy stačí na zmiernenie dopadov klimatickej zmeny málo.
viac
10.11.2021
Zelená strecha na škôlke vo Svidníku dostala ZELENÚ
Na vybudovania zelenej strechy získalo mesto Svidník finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia vo výške 166 320,19 eur. Pre tento účel bolo schválené mestským zastupiteľstvom spolufinancovanie mesta vo výške 5 %.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %