Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.11.2018 09:35

Bazén Šťuka je po vynovení opäť otvorený


Ilustračná snímka


Dobrá správa pre plavcov - Prešovčania môžu od soboty 10. 11. opäť využívať školský bazén Šťuka pri Základnej škole Mirka Nešpora.


Práce na odstraňovaní havarijného stavu školského bazéna Šťuka sú dokončené i skolaudované a bazén môže od zajtrajška opäť slúžiť plavcom. Tí sa už môžu tešiť na vynovené šatne a výkonnejšiu vzduchotechniku.

Výmenou hydroizolácie v sprchách a šatniach bolo odstránené aj zatekanie do suterénu,  priestory majú nové podlahy, v ženskej šatni sú aj nové okná. Novinkou v šatniach a sprchách sú podhľady s vývodmi opätovne sfunkčnenej vzduchotechniky a s novými svietidlami so senzormi pohybu.

Práce sa týkali aj suterénnych technologických miestností, kde projekt riešil opravu železobetónových prefabrikátov, kde bola obnažená nosná výstuž. Pripravil sa tiež kryt vyrovnávajúcej nádrže a a cielené odsávanie vzduchu z priestoru, kde je v pritekajúcej vode vysoká koncentrácia chlóru. Pre odsávanie chlóru z technologickej miestnosti sa vybudovalo zvlášť nové odsávacie potrubie, ktoré bolo vyvedené nad strechu budovy.

Práce v objeme 99 637 eur zrealizovala prešovská spoločnosť Lavender v dohodnutom termíne piatich mesiacov.

Rozpis otváracich hodín v bazéne Šťuka pre verejnosť nájdete:  TU

Autor: (ts-msu presov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Hlavnou témou školáckej výtvarnej súťaže je ornament
Ornament bude témou výtvarnej súťaže, ktorá dotvorí množstvo podujatí organizovaných pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Prešov. Pod záštitou primátorky Andrey Turčanovej ju vyhlásil Dom Matice slovenskej Prešov.
viac
20.07.2022
Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur
Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
13.09.2022
B. Bystrica pokračuje v rekonštrukcii a modernizácii školských zariadení
V novom školskom roku bolo do materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prijatých 2246 detí. Do mestských základných škôl (ZŠ) nastúpilo 6091 slovenských žiakov a 102 ukrajinských. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.
viac
11.10.2023
Začína sa rekonštrukcia strechy a stropu na ZŠ Bajkalská v Prešove
Už v najbližších dňoch sa začne s prácami na rekonštrukcii strechy a stropu v pavilóne B na ZŠ Bajkalská, ktoré sú dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Mesto Prešov dnes odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %