Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.10.2023 02:05

BBSK: Návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov


Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici


Do 2. novembra je možné zaslať neziskovej organizácii Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, organizácií alebo inšpiratívnych projektov zameraných na nezištnú pomoc v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).


 V decembri im pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov verejne poďakujú ocenením Srdce na dlani. TASR o tom informovala koordinátorka oceňovania v BBSK Veronika Kosková. 

"Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to potrebné. Naše Centrum dobrovoľníctva, ktoré je organizátorom oceňovania v kraji, prijíma nominácie už po sedemnásty raz," uviedla riaditeľka centra Silvia Cochová.         

O udelení cien rozhodne nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Komisia rovnako rozhodne o nomináciách na národnú úroveň, kde Srdce na dlani organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií.         

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá na Slovensku rekordných 314 platných nominácií a komisie rozdelili 74 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani. Z toho 30 nominácií a 13 odovzdaných cien sa týkalo BBSK.         

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných jednotlivcov, kolektívov a rodín za ich dobrovoľné aktivity vykonané v prospech iných bez nároku na finančnú odmenu. Ide o rôzne oblasti spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania, športu či ľudských práv. Rovnako je i ocenením výnimočných projektov, programov a inštitúcií, ktoré menia veci k lepšiemu. Bližšie informácie sú dostupné na www.srdcenadlani.sk alebo na webe Centra dobrovoľníctva.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
17.02.2023
Do priestorov Moderného centra mládeže BBSK investoval 187 000 eur
Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.
viac
21.11.2023
Krajské centrá práce s mládežou SPACE získali prestížne ocenenie
Pozornosti odbornej poroty neunikol projekt centier práce s mládežou SPACE, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry spustil pred vyše rokom. Odmenili ho ocenením Národná cena kariérového poradenstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %