Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
15.01.2024 11:15

BBSK podporil prevádzku skibusov sumou takmer 15-tis. eur


Ilustračná snímka (TASR)


Aj tento rok môžu obyvatelia a návštevníci Banskobystrického kraja využívať na cestu do zimných stredísk skibusy. Ich fungovanie finančne podporuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) už šiestu sezónu. Túto sezónu podporil ich prevádzku sumou takmer 15-tis. eur.


"Naším cieľom je umožniť fanúšikom zimných športov dostať sa do obľúbených zimných stredísk ekologicky a ekonomicky, a to bez nutnosti vycestovania vlastnými autami," uviedol predseda BBSK Ondrej Lunter.         

Na Horehroní premáva skibus na trase Brezno - Jasná Chopok Juh, Krupová a späť. Skibus premáva v období od 13. januára do 11. februára a od 16. marca do 24. marca len počas víkendov a v závislosti od priaznivých snehových podmienok. Počas jarných prázdnin, teda v čase od 17. februára do 10. marca, a veľkonočných prázdnin, teda od 28. marca do 2. apríla, bude premávať denne.         

Milovníci lyžovania sa skibusom dostanú aj do strediska Šachtičky. Jazdiť bude do 17. marca, a to počas víkendov, sviatkov a prázdnin. Denne bude vyrážať počas stredoslovenských jarných prázdnin od 19. februára do 23. februára.         

Skibus na trase Banská Bystrica - Staré Hory - Donovaly a späť premáva každý piatok na večerné lyžovanie do 15. marca. Od 10. februára do 9. marca bude jazdiť aj v soboty na 'ski-párty'.         

Na Skalku pri Kremnici premáva žltý minibus. Skibus bude jazdiť do 2. apríla cez víkendy a sviatky, denne cez stredoslovenské jarné prázdniny a veľkonočné prázdniny.         

Skibus Novohrad - Podpoľanie vyráža na cesty z Lučenca naprieč celým Novohradom do štyroch lyžiarskych stredísk nachádzajúcich sa v Biosférickej rezervácii Poľana. Ide o lyžiarske strediská Košútka, Kočanda, Zerrenpach - Látky a Kokava-Línia.         

Okrem podpory skibusov BBSK podporuje finančne už niekoľko rokov aj údržbu bežkárskych trás v kraji. Ako uviedla Daniela Volenská z krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus, bežkárskym lokalitám venujú osobitú pozornosť.         

"Vieme, že do našich lokalít prichádzajú bežkovať fanúšikovia tohto zimného športu z rôznych kútov Slovenska. Bežkovanie však nie je komerčná činnosť, na druhej strane je motívom príchodu do kraja a generuje príjmy zo spotreby ďalších služieb v regiónoch, preto vnímame potrebu finančne podporiť údržbu bežkárskych trás," uviedla Volenská s tým, že túto sezónu je na podporu údržby bežkárskych lokalít alokovaných 26-tis. eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2018
Obec Cinobaňa získala z eurofondov takmer 179-tis. eur na revitalizáciu
Cinobaňa v okrese Poltár získala z eurofondov finančnú podporu vo výške 178.936 eur na svoj projekt Revitalizácia verejných priestranstiev sídliska. Jeho cieľom je zlepšenie kvality života obyvateľov obce s dôrazom na životné prostredie, oživenie a revitalizáciu prvkov zelenej infraštruktúry.
viac
04.06.2020
Vybrané projekty participatívneho rozpočtu sa presúvajú na budúci rok
Realizácia občianskych projektov, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia Trebišova v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta, sa pre koronakrízu presúva na budúci rok. Potvrdila to hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.
viac
28.09.2020
Publikácia o kraji sa zameriava na potenciál i nevýhody regiónu
Kraj plný rozdielov a aj zaostávajúci región so skrytým potenciálom, ktorému bráni v raste dramatický pokles počtu obyvateľov.
viac
04.10.2022
Projekt na podporu obetí domáceho násilia v BBSK získal financie z NFM
Združenie Centrum sociálnych služieb (CSS) Krupina a Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) boli úspešní v projekte s názvom Staviame mosty pomoci, ktorý najbližší rok a pol prinesie viaceré aktivity na podporu obetí domáceho a rodovo podmieneného násilia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %