Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.04.2021 11:30

BBSK spustil web so štatistikami z jeho očkovacích centier


Snímka zdroj: (FB / Banskobystrický samosprávny kraj).


Počet ľudí, ktorí sa dali zaočkovať v Očkovacích centrách Banskobystrického samosprávneho kraja, stúpol za uplynulý týždeň o 8240 a presiahol tak hranicu 36-tisíc zaočkovaných. Kraj tiež začal zverejňovať prehľadné dáta o očkovaných v jeho centrách.


V očkovacích centrách, ktoré zriadil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), dostalo do nedele 18. apríla vakcínu celkovo 36 706 ľudí. Vyplýva to zo štatistík ôsmich Očkovacích centier BBSK, ktoré aktuálne fungujú v Banskej Bystrici, Brezne, Lučenci, Zvolene, Rimavskej Sobote, Revúcej, Žiari nad Hronom a vo Veľkom Krtíši.

Za posledný týždeň zaočkovali v Očkovacích centrách BBSK: v Banskej Bystrici 1189 ľudí, Lučenci 1683, Brezne 1078, Zvolene 1078, Rimavskej Sobote 1221, Revúcej 547, v Žiari nad Hronom 950 a a vo Veľkom Krtíši 494 záujemcov.

V zverejnení dát ide BBSK príkladom

Kraj zároveň spustil zverejňovanie štatistík zaočkovanosti v jednotlivých krajských očkovacích centrách. Pre verejnosť je dostupný web, kde sú v prehľadnej forme zverejnené informácie o zaočkovaných podľa pohlavia, veku a miesta bydliska z očkovacích centier v Banskej Bystrici, Zvolene, Žiari nad Hronom a Brezne.

„K úspechu a vysokej efektivite očkovania sú potrebné detailné informácie o počte a štruktúre zaočkovaných. Preto sme sa rozhodli zverejňovať štatistiky z našich očkovacích centier, aby o aktuálnom stave mala prehľad aj verejnosť. V prvom kroku sú zverejnené štatistiky štyroch očkovacích centier, postupne pribudnú zvyšné tri,“ povedal podpredseda BBSK Ondrej Lunter a opätovne vyzval ministerstvo zdravotníctva a NCZI, aby detailné štatistiky sprístupnili aj oni.

„Ak chceme spoločnými silami efektívne oslovovať tých, ktorí potrebujú očkovanie a zamerať adresnú terennu kampaň na vysvetlovanie hoaxov a dezinformacii, nesmieme byť slepí. Potrebujeme detailné dáta, ktoré dnes NZCI má. Je pravdepodobne európsky unikátne, že podrobné dáta nie sú k dispozícii každému,“ doplnil Ondrej Lunter.

S očkovaním v zariadeniach župa finišuje

Situácia s počtom zaočkovaných sa zlepšuje aj v zariadeniach sociálnych služieb, kraj postupne finalizuje očkovanie ich klientov a zamestnancov. Zaočkovanosť zamestnancov všetkých zariadení, ktoré sú na území kraja, sa aktuálne pohybuje odhadom na úrovni vyše 80 percent a zaočkovanosť klientov by mala byť na úrovni viac ako 86 percent.

„Dôležité je povedať, že BBSK zabezpečuje dopravu očkovacieho tímu a logistiku očkovania nielen pre svoje zariadenia, ale aj pre všetkých neverejných a obecných poskytovateľov, ktorí oň požiadali. Zo 108 zariadení, ktoré sú v Banskobystrickom kraji, už očkovanie prebehlo v 90 z nich, v dvoch zatiaľ pre karanténu nemohlo byť uskutočnené. O očkovanie nepožiadalo doposiaľ 16 zariadení, tie obvoláme a vysvetlíme im, ako oň môžu požiadať,“ povedala riaditeľka odboru sociálnych služieb a zdravotníctva Úradu BBSK Denisa Nincová s tým, že pri očkovaní v zariadeniach spolupracuje kraj s očkovacím tímom Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

 

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Ján Lunter: Opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb sú prísne
V zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja je spolu tridsať pobytových zariadení sociálnych služieb. O viac ako 2700 klientov sa tu stará 1564 zamestnancov, ktorí dodržiavajú prísne protiepidemiologické opatrenia.
viac
11.02.2021
Župa začala s náborom zdravotníkov pre očkovacie centrá
Pomôžte poraziť pandémiu COVID-19 – obracia sa Banskobystrický samosprávny kraj na lekárov a sestry, ktorých hľadá pre krajské očkovacie centrá. Zdravotníci, ktorí majú záujem s čo najrýchlejším zaočkovaním širokej verejnosti pomôcť, sa môžu od včera registrovať na webe kraja.
viac
25.01.2022
BBSK spustil verejné obstarávania na potraviny od farmárov
Po roku od spustenia výzvy pre regionálnych farmárov a poľnohospodárov, s ktorou prišiel Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), sú prvé lokálne produkty o krok bližšie k stolom v školských jedálňach a zariadeniach sociálnych služieb.
viac
01.02.2022
BBSK pripravil informačný servis k omikronu
Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s Fakultnou nemocnicou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici pripravil informačný leták s praktickými radami, na lepšie zvládnutie vlny omikron. Župa tiež spustila webovú stránku s pravidelne aktualizovanými dôležitými informáciami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %