Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.09.2018 11:25

Bebrave schválili štatút miestnej akčnej skupiny


MAS Bebrava


Občianske združenie Bebrava, ktoré vyvíja svoje aktivity na území mikroregiónov Bánovecko, Považský Inovec a Suchodolie, má štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR mu zároveň schválilo i finančnú podporu vo výške viac ako jeden milión eur.


"To, že sme boli úspešní a dostali sme štatút miestnej akčnej skupiny, vnímam veľmi pozitívne. Sme pripravení zapojiť sa do nových výziev a s pozitívnym ohlasom a nadšením starostov, zástupcov súkromného sektora, ale aj samozrejme, tretieho sektora, občianskych združení sa pustíme do realizácie a s chuťou 'nahryzneme' činnosť miestnej akčnej skupiny," skonštatoval predseda MAS Bebrava a bánovský primátor Marián Chovanec.       

Financie vo výške 1.079.000 eur MAS použije na zvýšenie kvality života obyvateľov na území svojho pôsobenia, podporu a koordináciu činností neziskových organizácií, malých a stredných podnikov, obcí a ďalších subjektov.       

"Úplne najbližším projektom je postaviť organizačnú štruktúru a sfunkčniť ju, to je neoddeliteľná súčasť. Tým, že na mestskom zastupiteľstve poslanci schválili nájom priestorov v objekte domu služieb, už bude funkčná kancelária a zázemie pre celý organizačný tím, už potom podľa jednotlivých bodov, ktoré máme v stratégií, sa budeme zapájať do výziev, ktoré budú pripravené," ozrejmil ďalej predseda MAS Bebrava. Projektové zámery nechcel konkretizovať. "U nás v regióne sú po vzájomnej komunikácii z každého súdka a boli by sme radi, keby vyšlo všetko," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2016
Dotácie kraja podporia aktivity ekonomického rozvoja vidieckych oblastí
Mestá a obce v bratislavskom regióne i mestské časti Bratislavy budú môcť Bratislavský samosprávny kraj (BSK) požiadať o dotácie, ktoré majú podporiť ekonomický potenciál vidieckych oblastí kraja.
viac
10.04.2018
Kraj podporí projekty v regióne sumou 663-tisíc eur
Prešovský samosprávny kraj prerozdelí z vlastných príjmov v rámci dotácií 663-tisíc eur. Podporené budú projekty v oblasti kultúry, športu a sociálnych služieb. O grantové peniaze môžu požiadať mestá, obce, občianske združenia i neziskové organizácie. Žiadosť je potrebné predložiť do 13. apríla.
viac
19.09.2019
Vláda mestu schválila 130-tisícovú dotáciu
Fiľakovo dostane od vlády dotáciu 130-tisíc eur. Príspevok vláda mestu odklepla na svojom augustovom výjazdovom rokovaní v Buzitke. Samospráva peniaze plánuje použiť na nákup zametacieho vozidla a dofinancovanie divadelnej techniky.
viac
16.05.2022
V Ružinove by mal v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskom Ružinove má v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať má ako poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %