Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.10.2016 11:45

Bezdomovci majú v meste k dispozícii vojenský stan na ubytovanie


Snímka zdroj: (poprad.sk).


Zariadenie sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia na Levočskej ulici v Poprade rozšírilo ubytovacie kapacity o vojenský stan, ktorý sa nachádza priamo v areáli zariadenia.


Vzhľadom na predpokladané ochladenie v nasledujúcich dňoch, samospráva ponúkne ľuďom žijúcim na ulici nízkoprahové bývanie ako alternatívu k zariadeniu s celoročným poskytovaním sociálnych služieb s prísnejším prevádzkovým režimom. Vo vojenskom stane je podľa Petry Závackej zo sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade k dispozícii podľa potreby desať až 12 lôžok so spacími vakmi.      

"Okrem bezplatného prenocovania môžu bezdomovci využívať všetky sociálne služby, ktoré poskytuje zariadenie, a to služby strediska osobnej hygieny, práčovne, výdajne šatstva a môžu dostať aj teplú polievku. Klienti majú možnosť tiež využiť sociálne poradenstvo. Sme pripravení pomôcť im v ich situácii pri vybavení dokladov, umiestnení v zariadeniach sociálnych služieb, či pri zapojení sa do aktivačných prác organizovaných mestom," informovala Závacká. Mesto Poprad v zariadení vytvorilo tiež podmienky pre občianske združenie Korene, ktoré zabezpečuje distribúciu časopisov Nota bene predajcom, ktorí si takýmto spôsobom môžu zvýšiť príjem.      

Pracovníci sociálneho odboru počas celého roka priamo v teréne vyhľadávajú ľudí, ktorí sú bez strechy nad hlavou a ponúkajú im možnosť využiť služby zariadenia na Levočskej ulici. Závacká doplnila, že samospráva nemá dosah na ľudí, ktorí sa aj napriek tomu slobodne rozhodnú a dobrovoľne uprednostnia život na ulici.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2017
V zariadení pre seniorov zrekonštruovali 11 obytných jednotiek
V budove zariadenia pre seniorov na Komenského ulici v Poprade zrekonštruovali 11 obytných jednotiek. Pri úprave jednotlivých izieb myslela samospráva najmä na bezbariérovosť.
viac
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
17.12.2018
Mesto prijalo pre silné mrazy ďalšie opatrenia pre bezdomovcov
Mesto Poprad prijalo pre silné mrazy ďalšie opatrenia pre ľudí bez domova. Poskytuje im aj sociálne poradenstvo.
viac
01.02.2021
Svidník získal financie na strategické dokumenty týkajúce sa rozvoja mesta
Na vytvorenie strategických dokumentov, podľa ktorých sa bude mesto rozvíjať, získal Svidník takmer 330 000 eur. Ide o projekt v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa (OP EVS).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %