Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
14.02.2016 10:00

Bežkári môžu využiť ďalších 54 km Beskydsko-Javorníckej-bežeckej magistrály


Bežecké lyžovanie je na severnom Slovensku obľúbeným športom a relaxom. (Ilustračné foto: Pixabay.com)


Milovníci bežeckého lyžovania majú k dispozícii ďalších 54 kilometrov bežeckej trasy. Využívať môžu čerstvo upravenú Beskydsko-Javornícku lyžiarsku bežeckú magistrálu, od Makova - Kasární až na Husarík.


"Ratrak bude stopu upravovať podľa potreby a informácie o tom, ako to na trase vyzerá, nájdu záujemcovia na našej webovej stránke. Z pohodlia domova si tak bežkári môžu jednoducho skontrolovať podmienky a rozhodnúť sa, či na bežky vyrazia, alebo nie," informoval predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár. Podľa jeho slov nájdu lyžiari na stránke www.zilinskazupa.sk informácie nielen z GPS zariadenia nainštalovaného na ratraku, ale tiež údaje o hĺbke snehu, teplote či prípadných prekážkach na trati. Informácie si môžu vyhľadať aj na Facebooku na stránke Beskydsko–Javornícka lyžiarska bežecká magistrála.

Na trase v osade Bielovci na Semeteši minulý rok umiestnili i webkameru, vďaka čomu sú k dispozícii zábery aktualizované každú hodinu. "Svoje komentáre a fotografie môžu kedykoľvek na web online pridávať i návštevníci magistrály. Žilinský kraj zabezpečí aj túto zimu úpravu trate tak, aby sa slovenská stopa stretla s tou českou na Kasárňach. Bežkársky zážitok si tak môžu športoví nadšenci vychutnať s prepojením oboch republík," dodal Blanár. Tradičný prechod magistrálou, ktorý pomyselne odštartuje bežkársku sezónu, čaká všetkých bežkárov v sobotu 20. februára.

 

 

Autor: (red, tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2024
Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej prinesú jarmok i banícky sprievod
V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v stredu začína (15. 5.) v poradí už 30. ročník Dní mesta a turíčnych sviatkov. Päť dní trvajúce podujatie prinesie remeselný jarmok, kultúrny program, sprievodné aktivity i banícky sprievod mestom.
viac
15.05.2024
V Košiciach sa konajú Župné dni, program festivalu vyvrcholí v piatok
Festival Župné dni Košického samosprávneho kraja (KSK) po Gemeri, Spiši a Zemplíne pokračuje tento týždeň v Above, kde aktivitami ožijú Košice.
viac
14.05.2024
BDC pripravuje Dobrobranie, prvý festival dobra na Slovensku
Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) pripravuje podujatie s názvom Dobrobranie 2024, teda prvý festival dobra na Slovensku. Uskutoční sa na konci národného Týždňa dobrovoľníctva 25. mája v Sade Janka Kráľa.
viac
14.05.2024
Na Budatínskom hrade ožije povesť o Kataríne Suňogovej
Považské múzeum pripravuje na sobotu 18. mája špeciálne večerné prehliadky Budatínskeho hradu v Žiline. Uskutočnia sa v rámci celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. TASR o tom informovala hovorkyňa múzea Magdaléna Lacková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %