Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.08.2019 09:10

Blíži sa 12. ročník Záhoráckeho výstupu na Vysokú


Ilustračná snímka: M. Mráz


Všetkých milovníkov prírody a turistiky pozývame na 12. ročník Záhoráckeho výstupu na Vysokú. Uskutoční sa v nedeľu 18. augusta so začiatkom o 9. hodine pri horárni Vývrat.


Zraz účastníkov bude o 8. hodine pred športovou halou Malina v Malackách, dopravu na Vývrat zabezpečuje mesto Malacky. Na začiatok túry možno prísť aj vlastnou dopravou. Návrat do Malaciek sa predpokladá okolo 17. hodiny. Ide o náročnejšiu túru, preto odporúčame pevnú turistickú obuv.

Výstup sa začína z Vývratu a trvá cca 2 – 2,5 hodiny. Trasa je vyznačená turistickými značkami.

Memoriál Zuzky Krajčírikovej Výstup je Memoriálom Zuzky Krajčírikovej, mladej malackej turistky, známej organizátorky rôznych podujatí pre mládež a nádejnej umelkyne – drôtenkárky. Práve ona má na skalách Vysokej upevnenú pamätnú tabuľku, ktorú sem umiestnili po jej tragickej smrti pred 10 rokmi v pohorí Vtáčnik. Organizátormi výstupu sú mesto Malacky, CVČ Malacky, MCK Malacky, Matica Slovenská a obec Kuchyňa.

Vysoká (754 metrov n. m.) Vysoká patrí medzi najobľúbenejšie vyhliadkové vrcholy. Je z nej vynikajúci výhľad na Záhorskú nížinu, pezinskú časť Malých Karpát či pohorie Tribeč,  a v prípade dobrej viditeľnosti i na rakúske Alpy – masív Schneeberg. Vysoká je druhým najvyšším vrcholom Malých Karpát. Vďaka rôznorodosti terénnych tvarov a značnému výškovému členeniu sa v tejto lokalite nachádza množstvo rastlinných i živočíšnych druhov.

Stretneme sa v nedeľu 18. augusta o 8. hodine v Malackách pred Malinou alebo o 9. hodine na Vývrate !

Autor: M. Mráz


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2018
Firemní dobrovoľníci sa môžu zapojiť do 12. ročníka podujatia Naše Mesto
Naše Mesto 2018, najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe vstúpi 8. a 9. júna do svojho 12. ročníka. Registrácia firiem i aktivít je otvorená.
viac
30.03.2018
Slovensko bude mať ďalších 26 zelených oáz
V 12. ročníku grantového programu Zelené oázy, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 26 projektov v celkovej výške 56-tis. eur.
viac
29.09.2018
Jedenásty ročník Zejdeme sa na hambálku prinesie obnovenú premiéru
Malacky budú opäť žiť divadlom! V dňoch 29. septembra až 6. októbra 2018 sa premenia na divadelné mestečko. Program jedenásteho ročníka divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku bude pestrý. Tešiť sa môžete na dvanásť ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov zo Slovenska i Čiech.
viac
11.09.2020
Ocenenie Roma Spirit vstupuje do svojho 12. ročníka
Ocenenie Roma Spirit vstupuje do svojho 12. ročníka. Cieľom podujatia je podľa organizátorov vyzdvihnúť a oceniť výnimočné osobnosti a organizácie, ktoré sa aktívne podieľajú na zlepšení situácie rómskej menšiny a spolužitia Rómov a Nerómov na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %