Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
30.09.2021 12:30

Blíži sa Týždeň otvoreného vládnutia


Týždeň otvoreného vládnutia


Každoročné podujatie Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoja občianskej spoločnosti Týždeň otvoreného vládnutia sa uskutoční od 5. do 7. októbra v Bratislave.


  Otvorené vládnutie podporuje transparentnú, zrozumiteľnú komunikáciu vlády so svojimi občanmi, spoluprácu na všetkých úrovniach vládnutia s relevantnými aktérmi. Súčasťou Týždňa otvoreného vládnutia bude aj ZMOS,  konkrétne vo štvrtok 7. októbra.

Šiesty ročník Týždňa otvoreného vládnutia sa uskutoční v dňoch 4. – 7. októbra 2021 v hoteli Crowne Plaza na Hodžovom námestí 2 v Bratislave. Tohtoročný Týždeň otvoreného vládnutia je príležitosťou na oslávenie desiateho výročia členstva Slovenskej republiky v medzinárodnej Iniciatíve pre otvorené vládnutie a začatie tvorby nového, piateho Akčného plánu Iniciatívy pre otvorené vládnutie v Slovenskej republike na roky 2022 - 2024.

Otvorené vládnutie podporuje transparentnú, zrozumiteľnú komunikáciu vlády so svojimi občanmi, spoluprácu na všetkých úrovniach vládnutia s relevantnými aktérmi vrátane občianskej spoločnosti a podporuje nástroje na posilnenie zúčtovateľnosti vlád voči svojim občanom. Kultúra otvoreného vládnutia  aktuálne rezonuje na úrovni štátnej správy aj prostredníctvom prihlásenia sa vlády SR k princípom otvoreného vládnutia a Iniciatíve pre otvorené vládnutie v aktuálnom Programovom vyhlásení vlády SR. Samosprávne kraje, ako aj mestá a obce na Slovensku takisto čoraz častejšie iniciujú kroky smerom k viac transparentnej, otvorenej a participatívnej správe vecí verejných. 

Počas týchto jedinečných štyroch dní sa dozviete viac o témach, ktoré súvisia s kľúčovými princípmi otvoreného vládnutia, a ktoré by mali viesť k posilneniu dôvery občanov vo vlastný štát a inštitúcie.

Program podujatia TU.

Neváhajte, zúčastnite sa a podeľte sa o vaše nápady, skúsenosti, odporúčania!

Na podujatie je potrebné registrovať sa na: https://forms.gle/wCmCnfG6yFGPnc9s5 

V prípade potreby sa neváhajte obrátiť na: Lucia Lacika (lucia.lacika@minv.sk), 02 / 509 44 924.

Podujatie sa uskutoční v súlade s aktuálne platnými protipandemickými opatreniami. Vzhľadom na kapacitné možnosti priestorov bude vstup umožnený len osobám s kompletným očkovaním, ostatných radi privítame aj v online priestore.

 

Autor: Zdroj: Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2018
Participatívne rozpočty súčasťou Týždňa otvoreného vládnutia v Bratislave
Trenčianska župa je prvou samosprávou, ktorá sa rozhodla podporiť aktívne občianstvo a participáciu mladých ľudí na svojich školách formou dotačnej schémy.
viac
06.03.2019
Týždeň otvoreného vládnutia 2019: Sme pripravení navzájom spolupracovať?
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti organizuje v dňoch 11. – 15. marca 2019 v poradí štvrtý ročník informačného podujatia Týždeň otvoreného vládnutia 2019.
viac
04.10.2019
Pozvánka na konferenciu Participatívne rozpočty v praxi / samospráva - školy
Podujatie je realizované v rámci národného projektu Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti s názvom Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík.
viac
27.10.2020
ZMOS:Návrh na skrátenie nás zaskočil
Náhle rozhodnutie skrátiť pôvodne trojdňové celoplošné testovanie na dva dni je masívnym vstupom do plánovaných príprav. Uviedol to zástupca združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Lukáš Baňacký.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %