Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
25.04.2022 02:25

Bojnická zoologická záhrada opäť hľadá najlepšieho mladého zoológa


Snímka zdroj: (tasr).


V Bojniciach sa opäť stretnú záujemcovia o svet fauny a flóry, aby si zmerali svoje vedomosti.


Národná zoologická záhrada v Bojniciach spolu s Centrom voľného času Junior Bojnice a Knižnicou Jána Kollára v Kremnici spustili štvrtý ročník Slovenskej Zoo Lympiády, ktorá má za cieľ vybrať najlepšieho mladého zoológa Slovenska. Informoval o tom hovorca zoo Pavel Procner.

Organizátori už spustili online prihlasovanie, ktoré potrvá do 3. mája. Samotná súťaž sa bude konať 28. júna v Národnej zoo Bojnice. Súťažiť sa bude opäť v štyroch kategóriách: materské školy, prvý stupeň základných škôl (ZŠ), druhý stupeň ZŠ a stredné školy. "Pre súťažiacich sme opäť pripravili štyri témy pod vedením odborných garantov: ochráňme život v korunách stromov, ochráňme život vo vzduchu a pod hladinou, ochráňme život v lese pomocou pobytových znakov a skúsme žiť v súlade s prírodou," priblížil Procner. V rámci prípravy podľa neho prichystali organizátori i dobrovoľné prednášky, na ktoré sa môže každý súťažiaci pri registrácii prihlásiť.

"Cieľom Slovenskej Zoo lympiády je zvýšiť záujem detí, žiakov a študentov slovenských škôl o zoológiu, ekológiu a ich environmentálne povedomie. Súčasne má prispieť k zlepšeniu informovanosti a angažovanosti v otázkach životného prostredia a k zvýšeniu environmentálneho povedomia verejnosti vrátane posilnenia spolupráce a komunikácie so zainteresovanými skupinami," skonštatoval Procner.

Všetky potrebné informácie nájdu súťažiaci na internetovej stránke www.zoo-lympiada.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
ZMOS vyhlásil ďalší ročník prestížnej súťaže Oskar bez bariér
Združenie miest a obcí Slovenska aj v tomto roku vyhlasuje tradičnú a prestížnu súťaž OSKAR BEZ BARIÉR. Doterajšie ročníky sprevádzali úspechy miest a obcí, ktoré neboli len medzi laureátmi a ocenenými, ale treba ich vidieť aj v samosprávach, ktoré sa inšpirovali aktivitami v búraní bariér.
viac
19.02.2019
Študenti a mladí opäť pomôžu s efektívnymi riešeniami pri hospodárení s vodou
V januári odštartoval štvrtý ročník súťaže Pre Vodu, ktorá prepája nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú riešenia konkrétnych problémov s vodou.
viac
30.03.2020
TTSK vyhlásil tri verejné súťaže na prímestskú dopravu za 178 miliónov eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil v pondelok (30. 3.) tri verejné súťaže na poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme v celkovej hodnote 177 900 000 eur. Vyplýva to z údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
26.08.2020
Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém
Mesto Bratislava vyhlásilo verejné obstarávanie na softvér pre parkovací systém. Pokračuje tak v príprave mestskej parkovacej politiky, ktorú plánuje spustiť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %