Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.01.2023 10:35

Bojnický zámok vlani navštívilo viac ako 150 000 ľudí


Bojnický zámok.


Bojnický zámok vlani navštívilo 150.018 ľudí. Komnatami a nádvoriami národnej kultúrnej pamiatky sa prešli počas denných i nočných prehliadok či tematických podujatí, ktoré boli venované rozprávkam, histórii alebo Vianociam.


Informovala o tom PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM)-Múzea Bojnice Petra Gordíková.

"Návštevníci mohli od leta minulého roka absolvovať dva okruhy denných prehliadok, ktoré odkazujú na dvojicu bývalých majiteľov zámku Pálffyovcov a Huňadyovcov, tie v závere roka vystriedal Zimný okruh. Na zámok sa po prestávke vrátili i lektori," spomenula Gordíková.

Letná sezóna podľa nej patrila i prehliadkam po zotmení či viacerým inscenovaným prehliadkam. Bojnické múzeum počas minulého roka pripravilo pre svojich návštevníkov i viacero tematických podujatí. Vo februári patril zámok zamilovaným, v júni 24. ročníku Rozprávkového zámku. V závere roka sa verejnosť mohla zoznámiť so stolovaním šľachticov počas Vianoc na zámku.

"V minulom roku predstavilo múzeum i novinku v podobe multimediálneho virtuálneho sprievodcu Muzeum.guide. Návštevníci tak mohli prostredníctvom neho objavovať informácie o expozíciách zámku, jeho histórii i zaujímavostiach, legendách i 'pikoškách' spätých s pamiatkou," priblížila Gordíková. Súčasťou ponuky múzea v minulom roku boli podľa nej i výstavy Sprítomnenie pamäti a Legendárne stroje Leonarda da Vinciho.

"Viacero noviniek pripravuje pre svojich návštevníkov múzeum i v tomto roku," avizovala PR manažérka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
17.05.2022
SNM - Múzeum Bojnice ponúkne počas leta nové prehliadkové trasy
Nové prehliadkové trasy i tematické podujatia čakajú počas letnej sezóny na návštevníkov Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice. Na Bojnický zámok sa tiež po prestávke, ktorú spôsobila pandémia, vráti v júni Rozprávkový zámok.
viac
16.06.2022
Bojnický zámok opäť patrí rozprávkam, naučia deti spolupatričnosti
Už 24. ročník podujatia, ktorý sa začal v stredu, je venovaný klasickým príbehom z pera Pavla Dobšinského. Deti naučí, že klamať a kradnúť sa neoplatí, i spolupatričnosti.
viac
24.11.2022
Prehliadky Bojnického zámku priblížia šľachtické Vianoce
Vône, chute a zvyky šľachtických Vianoc spoznajú návštevníci Bojnického zámku na podujatí Vianoce na zámku. Prehliadky vyzdobených priestorov si budú môcť pozrieť od 14. decembra až do 8. januára 2023. Informovala o tom PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %