Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.10.2021 08:30

Branislav Tréger na zasadnutí Rady ministra pre šport


Snímka zo zasadania rady


Rada ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR pre šport sa zišla na svojom zasadnutí aj za účasti predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera.


Rokovania v priestoroch ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v Bratislave sa v pondelok 25. októbra 2021 zúčastnil aj šéf rezortu Branislav Gröhling a štátny tajomník pre šport Ivan Husár. Rada ministra pre šport je poradný, iniciatívny a odborný orgán ministra pre oblasť športu. 

„Hovorili sme najmä o národnej športovej infaštruktúre a o kategorizácií športov, ktoré by boli jej súčasťou. Táto téma bude predmetom aj ďalšieho stretnutia. Okrem samotnej výstavby je dôležitým aspektom aj udržateľnosť, športový efekt a využitie aj pre mládež a laickú verejnosť. Reč bola aj o spôsobe zapojenia iných zdrojov kvôli udržateľnosti športovej infraštruktúry. Jedna vec je ju postaviť a druhá prevádzkovať,“ uviedol predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Hovorilo sa aj o podpore podujatí s medzinárodným charakterom, ktoré by sa mali konať na Slovensku.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
V stredu 18. januára 2017 zasadne Predsedníctvo ZMOS
Bratislava – 10. januára 2017 – Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na stredu 18. januára 2017 v poradí 8. rokovanie Predsedníctva ZMOS.
viac
08.10.2022
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Liptova
V stredu 5. októbra 2022 sa uskutočnilo rokovanie Rady Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL). Zúčastnil sa na ňom aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
21.10.2023
Zasadala novozriadená Sekcia historických miest a UNESCO Rady ZMOS
Zasadala novozriadená Sekcia historických miest a UNESCO Rady ZMOS pod vedením primátora Spišského Podhradia Michala Kapustu. Zasadnutie sa konalo v stredu 18. októbra 2023 online formou. Predmetom bolo tematické zameranie činnosti sekcie na nadchádzajúce obdobie.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %