Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.06.2022 01:30

Bratislava bude v lete opravovať viaceré vysoko frekventované cesty


Ilustračná snímka: (tasr).


V Bratislave budú počas letných školských prázdnin opravovať viaceré vysoko frekventované cesty. Oznámilo to hlavné mesto, ktoré chce prácami v tomto termíne minimalizovať dosah na dopravu.


"Na Dolnozemskej, ktorú čaká oprava úseku medzi križovatkou s Gettingovou a Mostom Apollo, aktuálne zbierame dáta o doprave prostredníctvom LED vozíka so senzormi," priblížil bratislavský magistrát na sociálnej sieti.

Zozbierané dáta samospráve ukazujú nielen počet vozidiel, ale aj presné časy, kedy vznikajú dopravné špičky. Rovnako aj ďalšie špecifiká v dynamike dopravy v tomto úseku. "Vďaka týmto údajom budeme môcť čo najoptimálnejšie nastaviť organizáciu dopravy a harmonogram počas samotných prác tak, aby bol dosah na dopravu v rámci možností čo najznesiteľnejší," podotklo mesto.

Upozorňuje, že práce počas opráv vyťažených úsekov trvajú nevyhnutný čas a v mnohých prípadoch ich nie je možné z technologických dôvodov realizovať iba v noci či cez víkendy bez zásadných obmedzení.

"Keďže budeme vymieňať kryt vozovky tejto dopravnej tepny v oboch smeroch, je potrebné počas prác rátať s dopravnými obmedzeniami vrátane striedavého uzatvárania jednotlivých jazdných pruhov," uviedol magistrát. O termíne začatia prác bude verejnosť vopred informovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2017
Hlavné mesto začalo s opravami komunikácií vo Vrakuni
Hlavné mesto pokračuje v opravách ciest a zlepšovaní kvality života obyvateľov v Bratislave.
viac
12.04.2018
Hlavné mesto začína po zime opravovať prvé úseky ciest v Bratislave
Bajkalská a Dolnozemská sú prvé dva úseky, ktoré začína opravovať hlavné mesto. Z harmonogramu opráv na rok 2018 ide o dva najdlhšie úseky. Dolnozemskú v úseku od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, a to všetky jazdné pruhy v oboch smeroch začalo mesto opravovať 3. apríla.
viac
01.08.2022
Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov
Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
19.02.2024
Nové Mesto chce opravovať cesty a chodníky, vyčlenilo 230-tis. eur
Bratislavské Nové Mesto plánuje investovať do ciest a chodníkov vo svojej správe. Na opravy výtlkov má vo svojom rozpočte vyčlenených 230-tis. eur. Celkovo má mestská časť nahlásených viac ako 100 problematických miest. Do avizovaných prác sú zahrnuté aj stavebné práce v štvrti Pokrok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %