Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.06.2019 01:30

Bratislava hostí 1. ročník konferencie o dobre fungujúcich mestách - City Fórum


Foto: CITY FÓRUM


V bratislavskej Starej tržnici sa v stredu koná 1. ročník česko-slovenskej odbornej konferencie o dobre fungujúcich mestách – City Fórum 2019. Diskutovať sa ne nej bude o územnom rozvoji, architektúre, verejnom priestore, mestách a ich obyvateľoch.


Taktiež o inováciách a príprave miest na budúce výzvy, akými je napríklad zmeny klímy. TASR o tom informoval organizátor podujatia Stavebné fórum.sk.       

Konferencia chce vytvoriť platformu na diskusiu primátorov, zástupcov samosprávy i štátnej správy s architektmi, urbanistami, sociálnymi inovátormi, developermi či investičnými spoločnosťami o tom, akým smerom sa majú mestá v budúcnosti rozvíjať.       

Domáci i zahraniční hostia podujatia budú od 9.30 h diskutovať, ako preniesť vízie do každodenného života mesta, či ako zmysluplne zaplniť verejný priestor.       

Taktiež sa budú rozprávať o tom, či je územný plán už prežitok a ako držať krok s neustále meniacimi sa potrebami mesta. Témou bude aj komunikácia a participácia ako princíp vo fungovaní mesta. Konferencia sa koná pod záštitou primátora Bratislavy Matúša Valla.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2016
Dotácie kraja podporia aktivity ekonomického rozvoja vidieckych oblastí
Mestá a obce v bratislavskom regióne i mestské časti Bratislavy budú môcť Bratislavský samosprávny kraj (BSK) požiadať o dotácie, ktoré majú podporiť ekonomický potenciál vidieckych oblastí kraja.
viac
14.11.2017
Nitra hľadá zdroje na financovanie projektov Smart City
Mesto Nitra hľadá zdroje na implementáciu projektu Smart City. Vedenie mesta sa stretlo so zástupcami Európskej investičnej banky, prostredníctvom ktorej plánuje časť projektov financovať.
viac
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
28.09.2020
Publikácia o kraji sa zameriava na potenciál i nevýhody regiónu
Kraj plný rozdielov a aj zaostávajúci región so skrytým potenciálom, ktorému bráni v raste dramatický pokles počtu obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %