Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.04.2021 12:25

Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.


Súčasťou zámeru mesta má byť aj skvalitnenie a dotvorenie okolitých verejných priestorov a plôch zelene. Projekt bude riešený formou architektonickej súťaže. K návrhu sa môžu teraz vyjadriť miestni obyvatelia.

„Takmer tri štvrtiny riešeného pozemku na výstavbu bude tvoriť verejný priestor, ktorý bude slúžiť celému okoliu. Súčasťou projektu bude aj revitalizácia ďalších okolitých pozemkov vo vlastníctve mesta, na ktorých je zámer vybudovať nový verejný park, a súčasťou plánu bude pravdepodobne aj presun konečnej liniek MHD bližšie k novej električkovej trase,” informuje hlavné mesto na svojom webe. Deklaruje, že vznikne aj nový priestor na občiansku vybavenosť. Parkovací dom by mal primárne slúžiť na odbremenenie dopravy, keďže návštevníci mesta by si tam mohli zaparkovať svoje autá a v ceste do ďalších častí Bratislavy pokračovať napríklad plánovanou novovybudovanou električkou.

Bytový dom aj parkovací dom spoločne budú riešené formou architektonickej súťaže pod hlavičkou sekcie súťaží mestského Metropolitného inštitútu Bratislavy. Samotné vyhlásenie súťaže aj špecifikácia ďalších požiadaviek budú sprevádzané participatívnym procesom.

Detaily projektu boli v apríli odprezentované obyvateľom dotknutej lokality formou online prezentácie. V súčasnosti prebieha zber podnetov od obyvateľov pre spresnenie súťažného zadania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
17.02.2022
Projekt výstavby nájomných bytov pri Terchovskej je v procese EIA
Projekt výstavby 85 nájomných bytov pri Terchovskej ulici v bratislavskom Ružinove je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Predložila ho spoločnosť Metro Bratislava, v ktorej je väčšinovým akcionárom hlavné mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %