Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.05.2021 02:20

Bratislava pozastavuje práce na projekte nájomného bývania v Prievoze


Na snímke primátor hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Vallo. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Bratislava pozastavuje práce na projekte komunitného nájomného bývania pre seniorov v ružinovskom Prievoze na Parkovej ulici. Na sociálnej sieti to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo.


Dôvodom tohto rozhodnutia podľa neho nebola spustená petícia proti zámeru, ale "dobré argumenty obyvateľov", ktoré odzneli v rámci participácie.

„Projekt nájomných bytov, ktorý bol pre Parkovú navrhnutý, využijeme v inej, vhodnejšej lokalite v spolupráci s mestskou časťou Ružinov. Je to architektonicky kvalitný projekt,” uviedol primátor. Mesto sa ho snažilo obhájiť, reflektovalo však aj na váhu argumentov druhej strany. „To sme naším rozhodnutím o pozastavení projektu nakoniec urobili,” skonštatoval.

Pozastaviť práce na projekte sa podľa Valla rozhodli preto, že mesto prichádza s niečím novým do štvrte Prievoz, ktorá už dlhšie bojuje za svoju tvár. „Svoje súboje s novou výstavbou už má zažité. Niektoré úspešné a niektoré menej. Každý z nich v obyvateľoch zanechal kus nedôvery. Z participačných stretnutí bolo zrejmé, že citová väzba obyvateľov štvrte k bývalému parku, v ktorom sa bytový dom mal stavať, je veľmi silná,” vysvetlil primátor.

Obyvatelia sa, ako tvrdí, obávali z narušenia rázu štvrte. V území sa nachádzajú historické skleníky a o ich využití by podľa primátora mala pokračovať diskusia. „Pri nových projektoch sa usilujeme vždy okrem výstavby v danej lokalite priniesť aj nejakú novú kvalitu, než len samotnú budovu a tu sa nám to zatiaľ nepodarilo, to musíme úprimne priznať,” vyhlásil. Zároveň deklaroval, že v spolupráci s mestskou časťou Ružinov s výstavbou mestských nájomných bytov mesto pokračuje.

V tichej lokalite rodinných domov v susedstve Csákyho kaštieľa plánoval magistrát na mestskom pozemku postaviť bytový súbor zložený z ôsmich menších objektov. Mesto tu chcelo zriadiť 24 nájomných bytov pre seniorov. Ružinov však vyjadril nesúhlas s týmto zámerom a žiadal o jeho prehodnotenie. Proti výstavbe obyvatelia spísali aj petíciu. Návrh mesta označili za neprimerané a necitlivé zahusťovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
V Prievoze vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov
V bratislavskom Prievoze na Parkovej ulici vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov.
viac
28.04.2021
Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom
Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.
viac
08.02.2022
Vyhlásili súťaž na výstavbu nájomných bytov na Muchovom námestí
Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke má pribudnúť 103 mestských nájomných bytov. Na ich výstavbu vyhlásila spoločnosť Metro Bratislava, kde je väčšinovým akcionárom hlavné mesto, tender za 8,8 milióna eur bez DPH. Ponuky by sa mali otvárať 4. marca.
viac
24.08.2023
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí v Petržalke. V prvej etape má pribudnúť 52 klasických nájomných bytov a 51 náhradných bytov pre reštituentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %