Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.09.2023 08:55

Bratislava sa chystá spustiť záchytné parkovisko pod Prístavným mostom


Ilustračná snímka


Hlavné mesto pripravuje spustenie záchytného parkoviska pod bratislavským Prístavným mostom. Do budúcnosti plánuje aj záchytné parkovisko na Bajkalskej ulici pri vyústení rýchlostnej cesty R7.


 Pre TASR to uviedol hovorca Bratislavy Peter Bubla. Podotkol, že na rozšírení siete záchytných parkovísk pracujú ako na jednej z priorít mesta.         

"Z dlhodobého hľadiska projektovo pripravujeme väčšie riešenia vo forme veľkokapacitných parkovacích domov, kde sa aktuálne snažíme získať financovanie napríklad aj z eurofondov," ozrejmil Bubla. Ide podľa neho o projekty parkovacích domov na Zlatých Pieskoch, pri zoologickej záhrade alebo na Janíkovom dvore.         

Zároveň bratislavská samospráva projektuje aj tri rezidenčné parkovacie domy, ktoré sa majú nachádzať na Wolkrovej a Topoľčianskej ulici v Petržalke a na Saratovskej ulici v Dúbravke. "Cieľom P+R parkovacieho domu je znížiť objem individuálnej automobilovej dopravy smerujúcej do centra mesta a rezidenčných zón a zachytávať vodičov podľa možnosti na okraji územia Bratislavy," spresnil hovorca.         

Bratislava tiež očakáva, že po zavedení regulovaného parkovania stúpne aj počet ľudí, ktorí využívajú na prepravu mestskú hromadnú dopravu či cyklodopravu.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2016
Električková trať na Starom moste bude spustená už v piatok
Prevádzka petržalskej električkovej trate bude spustená už v piatok 8. júla.
viac
20.09.2019
V Malackách otvoria záchytné parkovisko
V pondelok 23. septembra slávnostne otvoria v Malackách záchytné parkovisko. Nachádza sa v areáli Píla neďaleko železničnej i autobusovej stanice. Jeho kapacita je 91 parkovacích miest - 86 štandardných a 5 pre zdravotne postihnutých.
viac
13.12.2019
V Pezinku otvorili záchytné parkovisko
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek dnes spoločne sprístupnili verejnosti ďalšie záchytné parkovisko, tento raz v Pezinku.
viac
24.01.2024
Bývalý hotel Flóra má nahradiť záchytné parkovisko pre 200 áut
Na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave má vzniknúť záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami. Na sociálnej sieti o tom informuje magistrát hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %