Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
11.12.2023 09:50

Bratislava sa spolu s mestskou políciou stala súčasťou európskeho projektu


Logo projektu PACTESUR2


Bratislava sa spolu s mestskou políciou stali členmi európskeho projektu PACTESUR2, ktorý je zameraný na ochranu ľudí vo verejných priestoroch. Do projektu sa zapojilo 15 krajín z Európy. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko.


V rámci projektu sa Bratislava zapojí do viacerých odborných pracovných stretnutí. S kolegami z Európy na nich budú riešiť tému bezpečnosti vo verejných priestoroch. "Bratislava tak má veľkú možnosť čerpať vedomosti od partnerských miest zastúpených v tomto projekte, ktoré majú za sebou, žiaľ, aj veľmi tragické skúsenosti," uviedol poradca primátora pre bezpečnosť Martin Královič.         

Priblížil, že zástupcovia Bratislavy budú na odbornej pôde rozoberať národné a lokálne stratégie na zabezpečenie verejného poriadku. Výsledkom odborných stretnutí bude súbor odporúčaní na posilnenie verejno-súkromnej spolupráce v oblasti ochrany verejných priestranstiev.         

Z projektu budú profitovať aj bratislavskí mestskí policajti, ktorí sa zúčastnia na policajných akadémiách v partnerských mestách. "Pre našich policajtov to je jedinečná možnosť spoznať sa nielen s kolegami z iných krajín, ale naučiť sa aj postupy pri práci, s ktorými doteraz nemali skúsenosti," skonštatoval náčelník mestskej polície Miroslav Antal.         

Projekt PACTESUR2 spadá pod Európske fórum mestskej bezpečnosti. Vedie ho mesto Nice. Spolu s Bratislavou sú v ňom zapojené Turín, Liége, Madrid, Vilnius, Xábia, Riga, Gdansk, Tallinn, Erzsébetváros-Budapešť, Bologna, Lisabon, Kordelio-Evosmos a Brusel.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Mestskí policajti dostali nové vozidlá s majákmi
V rámci zlepšovania a skvalitňovania služieb mestskej polície na území hlavného mesta SR Bratislavy dostali mestskí policajti päť nových moderných vozidiel.
viac
22.09.2018
Mestskí policajti budú ako prví na Slovensku testovať kamery na uniformách
Bratislavskej mestskej polícii zapožičala americká firma Axon 6 špeciálnych kamier na uniformy a 2 okuliare s kamerami. Tieto zariadenia budú policajti testovať po dobu troch mesiacov. Špeciálne kamery mestskej polícii odovzdal obchodný manažér firmy Axon Vitor Rodrigues a primátor Ivo Nesrovnal.
viac
30.09.2019
Bratislava začala vytvárať komplexný vzdelávací systém pre mestských policajtov
Splnomocnenkyňa bratislavského primátora pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová začala spolu s náčelníkom Mestskej polície Bratislava Marekom Gajdošom vytvárať komplexný vzdelávací systém pre mestských policajtov v hlavnom meste.
viac
09.01.2023
Mestská polícia má nové vozidlá, jedno so špeciálnou výbavou
Mestská polícia v Bratislave má 11 nových vozidiel. Jedným z nich je aj vozidlo so špeciálnou výbavou, ťažným i navíjacím zariadením, ktoré je určené na riešenie krízových situácií v uliciach hlavného mesta, ale aj v ťažšie dostupnom teréne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %