Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.10.2017 11:30

Bratislava si dnes uctí obete Dunaja


Plagát.


Hlavné mesto si dnes pietnou spomienkou pripomenie tých, ktorí sa stali obeťami rieky Dunaj. Pietna spomienka sa uskutoční na nábreží Dunaja pri obchodnom centre Eurovea o 18. hodine.


Hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom, Vodáckym klubom Tatran Karlova Ves a spoločnosťou Slovenská plavba a prístavy a. s., si aj tento rok pripomenú všetkých tých, ktorých rieka Dunaj pripravila o život.

Pietna spomienka sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Bratislava Iva Nesrovnala, na nábreží Dunaja na Námestí M. R. Štefánika v areáli OC Eurovea.

Súčasťou spomienky budú príhovory predstaviteľov evanjelickej a katolíckej cirkvi a zástupcov Hlavného mesta SR Bratislavy. Po symbolickom posvätení pietneho venca ho členovia vodáckeho klubu Tatran Karlova Ves spustia na Dunaj. V sprievodnom programe vystúpi Katarína Máliková a Spevácky zbor mesta Bratislavy pod vedením dirigenta Ladislava Holáska.

Spomienková pietna slávnosť sa uskutočňuje vo všetkých krajinách, ktorými Dunaj preteká. Cieľom je vyjadriť rieke pokoru a úctu. Toto podujatie tvorí súčasť histórie Bratislavy od roku 1991 a má všetkým pripomenúť tragické osudy tých, ktorí zahynuli v dunajských vodách.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Župné školy súčasťou Európskeho samitu regiónov a miest
Počas „Župného štvrtku“ predstavili zástupcovia župy a škôl najprv výstavu fotografií študentov a následne aj program podujatia DANUBE UP 2016.
viac
05.05.2017
Cirkul'art bude po novom trvať mesiac
V Bratislave sa dnes večer začne festival nového cirkusu Cirkul'art.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
18.09.2021
V Dúbravke sa uskutoční štvrtá Spomienka na Deža
V bratislavskej Dúbravke sa v sobotu (18. 9.) uskutoční štvrtý ročník Spomienky na Deža, multižánrové podujatie venované Dežovi Ursinymu. "V parku na Fedákovej ulici sa program začína o 14.00 h a potrvá až do 22.00 h," informuje mestská časť na webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %