Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.10.2016 11:30

Bratislava Street Art Festival ponúkne pestrú hudbu i maľbu na 20-metrovú stenu


Pozvánka.


Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival (BSAF) sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu (14. a 15. októbra) na Kamennom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.


"My nemávame žiadnu tému, našou témou je zmena lokality, ktorou chodíme s umením medzi ľudí. Už sme festival mali na Prístavnej a Továrenskej ulici, pod Mostom SNP a teraz sme sa presunuli priamo do centra mesta. Budú tam hudobné vystúpenia viacerých skupín, bubnová šou i maľba na zatiaľ v histórii festivalu najväčšiu, 20 metrov vysokú stenu. Bude tam aj graffiti jam slovenských umelcov. Takže naozaj je sa na čo tešiť, bude to vizuálne zaujímavé a treba sa prísť presvedčiť na vlastné oči,“ uviedol Tomáš Lukačka, ktorý s francúzskym umelcom Renaudom Devalierom je organizátorom festivalu.      

Maľbu na 20-metrovej stene bude tvoriť hlavná hviezda festivalu, streetartový umelec Fat Heat z Maďarska. Predstavia sa aj slovenskí výtvarníci Marek Cina a Matúš Maťatko. Sobotné popoludnie obsahuje aj predstavenie pre deti pod názvom Spoza voza.      

Súčasťou festivalu je už skôr namaľované dielo Litany na 12-metrovej stene na uzavretom nádvorí hudobného klubu Fuga na Námestí SNP. Figuratívnu maľbu troch tancujúcich osôb vytvorila Zuzana Sabová v spolupráci s Borisom Vitázkom špeciálne pre tento priestor. Rozpohybovaná maľba so svetelnými a zvukovými efektmi mala premiéru počas nedávneho festivalu Biela noc.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Festival svetla rozžiari kraj
V sobotu sa bratislavské ulice opäť ponoria do žiare svetiel, ktorú prinesie už druhý ročník umeleckého podujatia Biela noc.
viac
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
20.01.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení plesov a festivalov
Cez víkend sa v Bratislave predstaví netradičný Festival iránskych filmov, priestor na osobné stretnutia ponúkne Festival podnikania. Sobotňajšia noc sa bude v Senci a v Plaveckom Štvrtku niesť v plesovom duchu.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %