Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
16.04.2022 01:57

Bratislava v centre mesta spúšťa sedem fontán, ostatné spustí postupne


Ilustračná snímka, zdroj:TripLovers


Bratislava spúšťa v centre mesta prvých sedem fontán. Ostatné budú spúšťané postupne. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.


"Spúšťame fontány v centre mesta – Rolandovu fontánu na Hlavnom námestí, Ganymedovu fontánu na Hviezdoslavovom námestí, fontánu Žena s krčahom na Františkánskom námestí, fontánu Lev s erbom na Námestí SNP, fontánu Dievča so srnkou na Hviezdoslavovom námestí, fontánu Planéta mieru na Hodžovom námestí a fontánu Marína na Šafárikovom námestí," približuje magistrát.       

Generálny investor Bratislavy (GIB) ako správca mestských fontán zabezpečuje údržbu a prevádzku celkovo 66 zaradení. Ide o 41 fontán, 14 pitných fontánok, sedem rozprašovačov, tri studne a jednu hmlovú fontánu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2016
Na hranici s Rakúskom otvorila NDS nové informačno-predajné miesto
Národná diaľničná spoločnosť (NDS) otvorila dnes v Jarovciach, na hranici s Rakúskom, nové uvítacie informačno-predajné miesto (IPM) s najvyšším svetovým štandardom.
viac
15.04.2019
Mesto plánuje dnes spustiť v centre prvé fontány
Bratislava plánuje dnes (15. 4.) spustiť prvé štyri fontány v centre mesta. Ďalšie bude spúšťať postupne. V Bratislave je viac ako 150 fontán, z ktorých ale mnohé patria okrem mesta aj mestským častiam či majiteľom hotelov a nákupných centier.
viac
11.07.2019
Na bezplatné wifi v centre sa už pripojilo 250-tis. zariadení
K bezplatnej wifi sieti VisitBratislava, ktorá je k dispozícii v 13 lokalitách centra hlavného mesta, sa počas prevádzky pripojili používatelia prostredníctvom 250-tis. zariadení. "Ich počet naďalej stúpa," informovali TASR zástupcovia mestskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board.
viac
12.09.2022
Mestské bazáre sa zmenia na stabilné centrum opätovného použitia
Príležitostné víkendové mestské bazáre sa zmenia na stabilné Bratislavské centrum opätovného použitia - KOLO. Jeho prevádzku otvoria 8. októbra vedľa centrály mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %