Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.12.2016 11:36

Bratislava verejne prerokovala pokračovanie električkovej trate v Petržalke


Hlavné mesto verejne prerokovalo pokračovanie električkovej trate do Petržalky až po Janíkov dvor.


Cieľom bolo prerokovanie hodnotenia správy projektu z hľadiska posudzovania vplyvu na životné prostredie.


Projekt „Nosný systém MHD, prevádzkový úsek Janíkov dvor – Šafárikovo námestie v Bratislave, 2. časť Bosákova ulica – Janíkov dvor“ nadväzuje na prvú etapu projektu Nosného systému MHD do Petržalky v rámci rozvoja dopravy a zlepšenia infraštruktúry v Bratislave.

Verejné prerokovanie sa konalo 14. decembra v Zichyho paláci a bolo v poradí druhým prerokovaním, ktorému predchádzalo predstavenie projektu v marci tohto roka. Cieľom plánovaného prerokovania bolo hodnotenie správy projektu „Nosný systém MHD, prevádzkový úsek Janíkov dvor – Šafárikovo námestie v Bratislave, 2. časť Bosákova ulica – Janíkov dvor“, ktorého predkladateľom je hlavné mesto. Plánovaná 2. etapa projektu nadväzuje na 1. etapu projektu Nosného systému MHD do Petržalky. Pôvodná projektová dokumentácia z roku 2012 bola upravená tak, aby zohľadňovala pripomienky občanov a možnosti financovania z fondov EÚ.

Električková trať bude s napojením na súčasnú MHD tak, aby sa maximálne využila električková doprava cestujúcimi z mestskej časti Petržalka do mestskej časti Staré Mesto. Nebude sa teda realizovať výstavba žiadnej súbežnej cestnej komunikácie, ktorá bola v tomto území pôvodne plánovaná. Stavebné práce na druhej etape projektu nosného systému mestskej hromadnej dopravy sú plánované na obdobie 2018 - 2020.

Verejnosť môže navyše do správy o hodnotení nahliadnuť v dňoch od 30. novembra 2016 do 30. decembra 2016 na prízemí budovy Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, Primaciálne nám. 1, v priestoroch Služieb občanom/FRONT OFFICE.

Každá pripomienka, ktorá je z pohľadu verejnosti zásadná, musí byť doručená v písomnej forme priamo Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o ž. p., oddelenie ochrany prírody a vybraných zložiek ž. p., Tomášikova 46, 832 05 Bratislava 3 do 30. decembra 2016.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
13.06.2020
Elektrické kolobežky priniesli aj negatíva
Zdieľané elektrické kolobežky priniesli v Bratislave okrem pozitívneho vplyvu na ekologickú a zdieľanú mobilitu aj negatíva vo forme blokovania komunikácií či porušovania verejného poriadku nadmerne hlučným bezpečnostným alarmom.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
28.04.2021
Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom
Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %