Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.11.2021 08:00

Bratislava vyhlásila súťaž na prenájom mestských viníc


Ilustračná snímka.


Mesto Bratislava vyhlásilo súťaž na prenájom mestských viníc v lokalite Vinohrady a v Rači. Chce tak vrátiť život do viníc.


"Vinohrady dotvárajú krajinný obraz, nesú v sebe tradície a tiež dedičstvo nášho mesta. Záleží nám na tom, aby vinice nechátrali a nezanikali," vyhlásil magistrát.

Cieľom súťaže je podľa mesta transparentný výber nových nájomcov mestských viníc z radov poctivých miestnych vinohradníkov či lokálnych komunít a iniciatív. V rámci súťaže bude hodnotiť prírodné aspekty – dosahy činnosti na prírodu, rekreačné aspekty – využitie rekreačného potenciálu lokality, a vinohradnícke aspekty – ako prispievajú k miestnej ekonomike a nadväzujú na miestne tradície.

"Týmto spôsobom chceme podporovať miestnych vinohradníkov a vinohradnícku tradíciu, umožniť kontakt obyvateľov Bratislavy s autentickým remeslom a žitými lokálnymi tradíciami," spresnila samospráva. Posilniť taktiež chce ekonomický význam lokálneho vinohradníctva, jeho rekreačných, zážitkových funkcií, ako aj samotnej poľnohospodárskej aktivity produkujúcej unikátne miestne víno či hrozno.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Staré Mesto chce prenajať budovu Propelleru prostredníctvom verejnej súťaže
Ikonickú budovu Propelleru na Rázusovom nábreží chce mestská časť Staré Mesto prenajať, budúci prevádzkovateľ má vyjsť z verejnej obchodnej súťaže. Schválili to staromestskí poslanci na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
18.02.2021
Mestské časti pripravujú kampane pre motiváciu ľudí sčítať sa
Sčítanie obyvateľov je jedinečnou príležitosťou vniesť poriadok a spravodlivosť do systému prerozdeľovania finančných zdrojov pre samosprávy. Zhodujú sa na tom bratislavské mestské časti.
viac
11.06.2021
Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka
Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.
viac
27.07.2021
Rybník v Devínskej N. Vsi by sa mohol opäť využívať koncom leta
Viacúčelová vodná nádrž "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi by sa mohla začať využívať koncom leta. Také sú odhady mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %