Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.02.2023 08:55

Bratislavská zoo sa má čoskoro opäť otvoriť pre návštevníkov


Ilustračná snímka


Bratislavská zoo sa má čoskoro opäť otvoriť pre návštevníkov. Ak sa neobjaví nový prípad vtáčej chrípky, zoo plánuje otvoriť začiatkom týždňa. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a vzdelávania zo zoo Diana Dúhová.


"Inšpektori z regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) potvrdili, že môžeme zoo otvoriť začiatkom budúceho týždňa, zoo však bude naďalej dodržiavať nariadenia a odporúčania RVPS," uviedla riaditeľka zoo Júlia Hanuliaková. Priblížila, že doteraz sa u žiadneho ďalšieho jedinca vtáčia chrípka neprejavila.       

Počas zimnej sezóny sú v ZOO Bratislava pokladne otvorené od 9.15 h do 15.15 h. Areál sa zatvára o 16.15 h. "Podrobnosti o pripravovaných podujatiach aj o presnom dátume otvorenia našej zoo nájdete na našom webe a sociálnych sieťach," doplnila riaditeľka.       

V najbližších jarných a letných mesiacoch očakáva zoo viaceré novinky. Ide napríklad o presun medveďa do iného výbehu, príchod nového leoparda či Gazdovský dvor.       

Zoo Bratislava je od 28. januára na 30 dní zatvorená pre potvrdenie vtáčej chrípky u uhynutej husi podunajskej.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Petržalka prijíma opatrenia v súvislosti s potvrdením vtáčej chrípky v Dúbravke
Na základe nariadenia Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava – mesto prijíma aj Petržalka opatrenia v súvislosti so zistením vtáčej chrípky na území mestskej časti Dúbravka. Petržalka spadá do pásma dohľadu, čo je vzdialenosť do 10 km od ohniska nákazy.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
27.01.2020
V zoo Bojnice potvrdili výskyt vtáčej chrípky
V Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach potvrdili výskyt vtáčej chrípky u kačice a lyžičiara.
viac
07.05.2020
Bratislavskú Zoo otvorili v stredu opäť pre verejnosť
V Bratislave otvorili v stredu (6. 5.) takmer po dvoch mesiacoch pre verejnosť zoologickú záhradu v Mlynskej doline. Platiť tam však budú viaceré hygienické opatrenia. Zoo Bratislava o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %