Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.05.2021 10:05

Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto


Poliklinika Pezinok. Snímka zdroj: (BSK).


Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.


„Aj keď Poliklinika v Karlovej Vsi a Veľkokapacitné očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne slúžia všetkým, obyvatelia Malokarpatska to budú mať predsa len do Pezinka bližšie, ako do Bratislavy. Očkovať sa bude dvomi vakcínami AstraZenecou a Pfizerom. Ďakujem primátorovi Pezinka, Igorovi Hianikovi, za spoluprácu a verím, že sa nové pracovisko osvedčí a ľudia to ocenia,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Ide zatiaľ o pilotnú fázu, na základe ktorej sa potom nastaví ostrá prevádzka pezinského očkovacieho miesta. Očkovať sa bude piatky a to vakcínou AstraZeneca, potom soboty a pondelky vakcínou Pfizer. Očkovacie miesto bude zatiaľ k dispozícii nasledovne:

Piatok od 16:00 – do 19:00 hodiny

Sobota od 8:00 do 11:00 hodiny

Pondelok od 16:00 – do 19:00 hodiny

V registrácii sa nič nemení. Prihlasovanie sa záujemcov o očkovanie bude cez štátny systém Národného centra zdravotníckych informácií. BSK však vo svojom systéme na prihlasovanie sa náhradníkov rozšíril možnosť vybrať si očkovacie miesto. Stále však platí, že uprednostnení sú ŤZP a chronicky chorí pacienti.

Do zoznamu náhradníkov sa dá registrovať tu: https://bratislavskykraj.sk/ockovanie-nahradnici

„Som veľmi rád, že vďaka spolupráci s BSK môže v okresnom mieste Pezinok vzniknúť ďalšie očkovacie miesto. Očkovanie je cesta k slobodnému životu, aby sa mohla kultúra, či spoločenský život rozvíjať už v lete naplno. Preto ho odporúčam,“ uzavrel Igor Hianik, primátor mesta Pezinok.

Ak vám neprišla sms pozvánka na druhú dávku kliknite tu: https://bratislavskykraj.sk/ockovanie-druhou-davkou/

Informácie o novom očkovacom mieste nájdete tu: https://bratislavskykraj.sk/zupne-ockovacie-centrum-v-pezinku/

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2021
V Senci schválili vakcinačné centrum
V meste Senec schválili vakcinačné centrum pre ľudí, ktorí sa budú chcieť zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Do konca apríla by ho mali spustiť v Mestskom kultúrnom stredisku Labyrint.
viac
10.05.2021
Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne
Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie.
viac
18.05.2021
Mobilná očkovacia jednotka očkuje po celej bratislavskej župe
V Bratislavskom kraji už viac ako dva týždne naplno funguje mobilná očkovacia jednotka. Výjazdový tím očkuje ľudí v domovoch sociálnych služieb i zariadeniach pre seniorov. Vďaka tomu sa k vakcíne dostanú aj takí obyvatelia kraja, ktorí by sa inak zaočkovať nedali.
viac
22.06.2021
PSK vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu
Prešovský kraj vo svojich očkovacích centrách a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby vyočkoval už takmer 146-tisíc vakcín proti koronavírusu. Počas posledného víkendu sa podala prvá alebo druhá dávka proticovidovej vakcíny viac ako 11 800 ľuďom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %