Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.04.2020 11:15

Bratislavská župa zvýšila počet spojov v pracovné dni


Snímka zdroj: (BSK).


Na základe zvýšeného počtu cestujúcich za posledné dva týždne a takisto požiadaviek cestujúcich zaviedol Bratislavský samosprávny kraj špeciálny režim v prímestskej autobusovej doprave. V platnosti je od nedele 19. 4. 2020.  


„Od 17. 3. 2020 všetky linky premávali počas pracovných dní v sobotnom režime. Postupne boli doplnené o posilové spoje na základe naplnenej kapacity niektorých spojov a požiadaviek cestujúcich tak, aby bola zabezpečená dostatočná dopravná obslužnosť celého regiónu. Od 19. 4. 2020 prichádza na vybraných úsekoch k opätovnému navýšeniu spojov a to v pracovné dni, kedy príde k zavedeniu zrýchlených spojov v pravidelnom takte a na viacerých linkách príde k zavedeniu posilových spojov z dôvodu zahustenia intervalu kvôli lepším možnostiam dochádzania z a do zamestnania, k lekárom a podobne,“ upresnil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Základom nového režimu je aj naďalej cestovný poriadok platný počas voľných dní (sobota, nedeľa, sviatok), do ktorého boli vložené nové spoje tak, aby sa cestujúci vedeli dostať do väčšiny obcí počas prepravných špičiek pracovných dní každú hodinu. Takisto boli doplnené spoje v časoch, kedy dochádzalo k nedostatočnej kapacite vozidiel prímestskej autobusovej dopravy. Zároveň sú v tomto režime doplnené spoje prímestskej autobusovej dopravy z Bratislavy aj v hodinách, v ktorých nejde vlak, nakoľko v regióne od autobusu nadväzuje sieť regionálnych liniek – najmä v Malackách a v Senci.

Prehľad úsekov s posilovými spojmi  a vybrané posilnené linky nájdete tu:

https://bratislavskykraj.sk/zupa-zvysila-pocet-spojov-v-pracovne-dni/

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
30.10.2020
Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy
Počas najbližších týždňov budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci "čiastočného lockdownu".
viac
23.04.2021
Od pondelka sa v BSK obnoví regionálna doprava, prázdninový režim sa končí
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa od pondelka (26. 4.) obnovuje regionálna doprava. Regionálne autobusové linky Slovak Lines zaradené do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) budú v pracovných dňoch premávať už podľa štandardného cestovného poriadku.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %