Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
04.03.2016 08:00

Bratislavskí starostovia nepodpísali memorandum o parkovacej politike


Memorandum o parkovaní bratislavskí starostovia nepodpísali. (Foto: Pixabay.com)


Podľa primátora I. Nesrovnala starostovia bratislavských mestských častí zjavne nechcú riešiť neporiadok v parkovaní. Starosta Petržalky Vladimír Bajan to odmieta.


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a starostovia jednotlivých mestských častí, ktoré majú záujem zapojiť sa do jednotnej parkovacej politiky, mali 4. februára podpísať Memorandum o spolupráci pri zavádzaní jednotnej parkovacej politiky. Starostovia Memorandum nepodpísali. Podľa primátora Iva Nesrovnala tým dali najavo, že nemajú záujem systémovo riešiť problém s parkovaním v Bratislave.

„Svojím postojom dali starostovia najavo, že nemajú záujem riešiť problémy s parkovaním v našom meste, ktoré frustruje Bratislavčanov. Jednotná parkovacia politika má za cieľ zvýhodniť Bratislavčanov, spraviť poriadok v parkovaní a zároveň koncepčne riešiť využitie verejných priestorov,“ povedal I. Nesrovnal. Bez mestských častí je prijatie parkovacej politiky nemožné. „Keďže cieľom jednotnej parkovacej politiky je zaviesť poriadok v parkovaní na území celého mesta, je potrebné, aby sa do systému zapojilo čo možno najviac mestských častí. Práve podpisom memoranda by mestské časti verejne deklarovali, že majú záujem riešiť problémy s parkovaním. To sa žiaľ, nestalo. Aj na tomto príklade vidíme, že nájsť konsenzus medzi všetkými 17 mestskými časťami je zložité a odzrkadľuje to systémové nastavenie kompetencií Bratislavy,“ povedal primátor.

Čítajte v Obecných novinách 7-8/2016 na str . 21.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2024
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia so strašidlami
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
14.04.2024
Viac peňazí pre kultúrny dom chcú získať cez príspevkovú organizáciu
Na činnosť Kultúrneho domu Andreja Hlinku (KDAH) v Ružomberku chce samospráva získať viac externých financií. Pokúsia sa o to cez novozaloženú príspevkovú organizáciu. TASR o tom informoval hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %