Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
05.07.2016 05:37

Brezno chce pritiahnuť nových obyvateľov, ponúka nové parcely


Ilustračná snímka: (brezno.sk).


Metropola Horehronia chce prilákať nových obyvateľov, a preto prichádza s ponukou predaja nových, a ako sama tvrdí, zaujímavých pozemkov v častiach mesta Rohozná a na Mazorníku či už pre moderné bývanie, alebo rozbehnutie a zefektívnenie podnikateľskej činnosti.


Ako informuje magistrát na svojej webovej stránke, samospráva na účel rozšírenia mestskej zástavby vyčlenila na predaj pozemky v rôznych častiach mesta. Niektoré z parciel, ktoré sú už v ponuke, záujemcom prinášajú výhody, vrátane možnosti napojenia sa na inžinierske siete a prístupovej cesty.      

"V časti Rohozná je v ponuke desať parciel, každá s rozlohou približne 1100 štvorcových metrov. Z hľadiska územného určenia ide o obytné územie vidieckeho typu, ktoré je vhodné najmä na výstavbu rodinných domov, bytov majiteľov a správcov alebo zariadení základnej občianskej vybavenosti. Ďalších sedem parciel je na Mazorníku, z toho päť má rozlohu zhruba 700 štvorcových metrov a ďalšie dve asi 350 štvorcových metrov," informuje Mestský úrad Brezno.      

Podľa územného určenia ide o zmiešané územie podnikateľských aktivít s vhodným využitím predovšetkým ako živnostenské domy, drobné prevádzky, objekty na nevýrobné služby, remeslá a opravárenské služby, parkovacie garáže alebo parkoviská. Pozemky budú pre záujemcov k dispozícii po odsúhlasení podmienok predaja mestským zastupiteľstvom.      

Mesto plánuje vyčleniť na predaj parcely aj v ďalších svojich častiach. "Ako prvé pribudnú v širšom centre mesta na Moyzesovej ulici. Už čoskoro vznikne päť – šesť parciel vhodných na mestské bývanie. Na konkrétnych podmienkach kúpy sa ešte len pracuje, no už teraz je zrejmé, že pôjde o lukratívnu lokalitu," dodáva magistrát.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2017
Mesto Nové Zámky zrekonštruovalo kanceláriu prvého kontaktu
Od utorka 24. októbra 2017 je kancelária prvého kontaktu v prevádzke opäť na prízemí budovy mestského úradu.
viac
24.11.2017
Plány na výstavbu v centre mesta sa Nitranom nepáčia, spisujú petície
Obyvateľom Nitry sa nepáčia plány súkromných investorov na zástavbu posledných zelených plôch v centre mesta. Spisujú petície a žiadajú mestských poslancov, aby zasiahli.
viac
16.01.2018
Pokračovanie výstavby obchvatu Brezna je na dobrej ceste
Minister dopravy Arpád Érsek listom informoval primátora Brezna o pokračovaní v príprave prvého úseku druhej etapy obchvatu mesta. Zabezpečené sú už všetky stupne projektovej dokumentácie.
viac
30.06.2020
Prešovskí cyklisti môžu naplno využívať všetky cykloprístrešky
So začínajúcou cyklistickou sezónou mesto Prešov rozbieha ostrú prevádzku cykloprístreškov, ktoré sú plne pripravené na používanie. Elektronické čipy k prístreškom si môžu užívatelia zapožičať na jeden deň alebo na celý rok na mestskom úrade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %